Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 | 23:05

Η πρώτη συνάντηση του Αρχιεπισκόπου με τον διάδοχο του Νίκου Φίλη

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Η πρώτη συνάντηση του νέου υπουργού Παιδείας Κωνσταντίνου Γαβρόγλου με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο πραγματοποιήθηκε νωρίτερα σήμερα το πρωί στο προεδρικό μέγαρο όπου έλαβε χώρα η τελετή διαβεβαίωσης του νέου μητροπολίτη Άρτης Καλλινίκου.

Αρχιεπίσκοπος και υπουργός είχαν την ευκαιρία να κάνουν μια πρώτη συζήτηση αν και όπως συνηθίζεται τα θέματα που απασχολούν τις δυο πλευρές θα τεθούν επί τάπητος κατά τις πρώτες επίσημες εθιμοτυπικές συναντήσεις τους.

Ο υπουργός έφθασε μάλιστα αρκετά νωρίτερα από τον Αρχιεπίσκοπο στο προεδρικό μέγαρο και ανέμενε ο ίδιος τον κ. Ιερώνυμο με τον οποίο είχε θερμή χειραψία.

Η αλλαγή σκυτάλης στο υπουργείο θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 13:00.

ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ: ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΣΥΜΦΩΝΗΘΗΚΕ ΣΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ

Πριν την επίσκεψη του στο προεδρικό μέγαρο, ο νέος υπουργός Παιδείας μίλησε σε ραδιοφωνικούς σταθμούς όπου σύμφωνα με την ιστοσελίδα iefimerida αναφέρθηκε και στο θέμα των σχέσεων Εκκλησίας Κράτους. Εξηγώντας τις δηλώσεις τους πως πρέπει να είμαστε «μακριά κι αγαπημένοι», αλλά και το «πρώτα τα σημαντικά, δεύτερα τα επείγοντα», υπογράμμισε πως θα πρέπει να πέσουν οι τόνοι με την συμβολή των ΜΜΕ αλλά και γενικά «να μην ξεχνάμε τα σημαντικά μπροστά στην καθημερινότητα».

«Οταν θα απευθυνθώ στην Εκκλησία θα το κάνω κανονικά, όχι εμμέσως» και προσέθεσε ότι «δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε… Έχουμε να λύσουμε και να αντιμετωπίσουμε άπειρα και σημαντικά προβλήματα», δήλωσε.

Ο κ. Γαβρόγλου υποστήριξε πως δεν υπάρχει κανένα διφορούμενο στοιχείο, ελπίζοντας ότι η στάση του ελπίζει να εκτιμηθεί και να υπάρξει «αντίστοιχη ανταπόκριση».

Παράλληλα, υπογράμμισε πως δεν θα υπάρξει καμία απολύτως αλλαγή στο μάθημα των Θρησκευτικών

«Το εννοώ, καμία απολύτως αλλαγή, γιατί και ο Αρχιεπίσκοπος έχει συμφωνήσει στο Μέγαρο Μαξίμου με τον κ. Φίλη και τον πρωθυπουργό για το τι θα ακολουθήσουμε και βεβαίως θα το ακολουθήσουμε, όπως έχει συμφωνηθεί», είπε.

Οσον αφορά το πρόσωπο του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, με τον οποίο σήμερα έχει μία πρώτη άτυπη συνάντηση ο κ. Γαβρόγλου επισήμανε: «Τον σέβομαι, έχει μία καίρια θέση, που παίζει έναν εξαιρετικά σημαντικό ρόλο στην κοινωνία μας και για λόγους ιστορίας και για λόγους συγκυρίας και ελπίζω να είναι αμοιβαία τα αισθήματα».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ