Σάββατο 20 Απριλίου 2024 | 8:48

Η πανηγυρική Θεία Λειτουργία στους Αγίους Αναργύρους Αμαρουσίου

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Με κάθε επισημότητα και λαμπρότητα εορτάσθηκε στο Μαρούσι η μνήμη των Αγίων και θαυματουργών Αναργύρων Κοσμά & Δαμιανού. Στο φερώνυμο ιερό ναό προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας ο Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου & Ωρωπού Κύριλλος.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Ιεροκήρυκας της Μητροπόλεως Αρχιαμνδρίτης Νικάνορας Καραγιάννης ο οποίος αναφέρθηκε στο αγαθό της υγείας για το οποίο όλοι ευχόμαστε, τόνισε πως “ο Θεός επιτρέπει πολλές φορές τον πόνο και την αρρώστια για να μας προσγειώνει και να μας μαθαίνει το νόημα της ζωής. Για να εξαρτόμαστε από Εκείνον, να μην θεοποιούμε και ειδωλοποιούμε τον εαυτό μας. Εκείνος είναι δυνατός κι εμείς οι αδύναμοι. Εκείνος είναι απόλυτος κι εμείς σχετικοί. Εκείνος είναι Άγιος κι εμείς αμαρτωλοί”.

Σε άλλο σημείο ανέφερε “κάθε φορά που καταφεύγουμε με πίστη στον Θεό, ακουμπώντας την ζωή μας, να έχουμε συναίσθηση της αδυναμίας μας. Στον κάθε δυνατό, κρύβεται ένας αδύνατος. Στον κάθε υγιή κρύβεται ένας ασθενής. Στον κάθε πιστό κι ένας ολιγόπιστος. Στον κάθε στρατιώτη καραδοκεί κι ένας προδότης. Μόνο τότε προσγειώνεται και ωριμάζει στη ζωή του. Συναισθάνεται την αδυναμία του και νιώθει όπως ένα οστράκινο σκεύος στα χέρια του Θεού. Και αισθάνεται τα χαρίσματα της υγείας της ομορφιάς, της δύναμης, της ευγλωττίας ως δώρα του Θεού. Όταν δεν τα αισθάνεται ως δώρα Θεού, τότε ο Θεός επιτρέπει αυτά τα χαρίσματα να γίνουν περατά και κάποτε τα αφαιρεί για να ταπεινώσει τον άνθρωπο”.

Έκλεισε λέγοντας πως όταν το κακό στη ζωή μας πνίγει και μας συνθλίβει, τότε μας ταπεινώνει. Και τότε εν πίστει ζητούμε το θαύμα της θεραπείας, της δύναμης και της αποκατάστασης. Και να ομολογούμε “ίνα ή υπερβολή της δυνάμεως ή του Θεού, και μή εξ ημών”.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ