Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 | 10:39

Η πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον Άγιο Ιωάννη Βουλιαγμένης

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA.INFO | Σπύρος Παπαγεωργίου Μέ κάθε επισημότητα εορτάστηκε η ανάμνηση της αποτομής της τιμίας κεφαλής του Προφήτου Προδρόμου και Βαπτίστη Ιωάννη στον φερώνυμο ιερό ναό στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης.

Χθες βράδυ τελέστηκε αγρυπνία με την παρουσία εκατοντάδων πιστών από όλη την Αθήνα. Έψαλε ο βυζαντινός χορός “Ψαλτικής Διάκονοι” υπό τον Πρωτοψάλτη Ιωάννη Τσούνη.

Σήμερα το πρωί προέστη της Θείας Λειτουργίας ο Επίσκοπος Θεσπιών Συμεών που είναι και ο αρχιερατικός υπεύθυνος της ΙΓ’ Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας.

Εκατοντάδες και σήμερα οι πιστοί που προσήλθαν στον περικαλλή ναό του Αγίου Ιωάννη του Κυνηγού.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο αρχιμανδρίτης Κωνσταντίνος Σκαρτούλης που μίλησε για την προσωπικότητα του Προδρόμου λέγοντας πως αν και έζησε στην έρημο ήταν η φωνή που καταδίκαζε την ανομία και τις διεφθαρμένες συνειδήσεις του βασιλιά Ηρώδη Αντίπα και της παράνομης συζύγου του Ηρωδιάδος. Ήταν η φωνή που δεν συμβιβάστηκε αλλά συγκρούστηκε και ήλεγξε την αμαρτία και την ανηθικότητα.

Ο πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών μετέφερε τις ευχές του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου, ενώ επαίνεσε τον προϊστάμενο τον ναού αρχιμανδρίτη Σεβαστιανό Σωμαράκη και τους συνεφημερίους του για την ευταξία και την οργάνωση της πανηγύρεως.

 

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ