Σάββατο 20 Απριλίου 2024 | 15:21

Η πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον Άγιο Χαράλαμπο Πολυγώνου

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA.INFO | Σπύρος Παπαγεωργίου Με την τέλεση της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας κορυφώθηκαν σήμερα το πρωί οι εορτασμοί για τον άγιο ιερομάρτυρα Χαράλαμπο στον φερώνυμο ναό του Αγίου στο Πολύγωνο.

Στην αρχιερατική θεία λειτουργία προεξήρχε ο Μητροπολίτης Καρπενησίου Γεώργιος που προέστη των εορτασμών, προσκεκλημένος του εκκλησιαστικού συμβουλίου.

Ο κ. Γεώργιος στο λόγο του αναφέρθηκε στην ευαγγελική περικοπή της Χαναναίας την οποία δοκίμασε προκειμένου να δείξει στους μαθητες το μέγεθος της πίστης της. “Είναι λάθος να έχουμε την ψευδαίσθηση ότι είμαστε σωστότεροι και καλύτεροι από τους άλλους, γιατί υπάρχουν και άνθρωποι που βρίσκονται εκτός Εκκλησίας που όμως εχουν μεγαλύτεροι πίστη από εμάς. Ο Κύριος θεραπεύει την Χαναναία και μας δείχνει το παράδειγμα να ταπεινωνόμαστε για να μαθαίνουμε να αγαπάμε τον αδελφό μας και να κερδίσουμε την ευλογία του Θεού”.

Ο Μητροπολίτης Καρπενησίου ευχαρίστησε τον εφημέριο π. Κωνσταντίνο Κοντορούδα, τους προσκυνητές ιερείς, τους ιεροψάλτες και τον απλό λαό για την συμμετοχή του στη σημερινή πανήγυρη.

Στο τέλος τέλεσε την χειροθεσία σε αναγνώστη του νεωκόρου Στεφάνου Φαφουτη

Το λείψανο του αγίου Χαραλάμπους από την Μονή Μεγάλου Σπηλαίου θα παραμείνει στο ναό μέχρι την Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου.

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΑΡΙΣΣΑΙΟΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ