Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 | 16:13

Η Παναγία των Ιβήρων στον Έβρο

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Τρίτη της Διακαινησίμου και η εν Αγίω Όρει Μονή των Ιβήρων γιορτάζει την εύρεση της θαυματουργού εικόνος της Παναγίας της Πορταϊτίσσης. Παράλληλα και το Μετόχι της Μονής στην Κορνοφωλιά Σουφλίου πανηγύρισε το γεγονός με Θεία Λειτουργία, της οποίας προέστη ο Σεβ. Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός, αγιασμό και λιτάνευση της ιεράς εικόνος. Συγκινητική ήταν η συμμετοχή των πιστών στις ιερές ακολουθίες οι οποίοι προσήλθαν από όλη την ευρύτερη περιοχή της Θράκης.

Παρέστησαν ο Βουλευτής Έβρου Αν. Δημοσχάκης, ο Δήμαρχος Σουφλίου Ευ. Πουλιλιός, ο Διοικητής του Δ΄ Σώματος Στρατού Στρατηγός Γεω. Καμπάς, οι Διοικητές της 7ης και της 50ης Ταξιαρχίας Ταξίαρχοι Ιω. Ευσταθίου και Ιω. Τσιόπλας αντίστοιχα, ο Διοικητής της Σχολής Δοκίμων Αστυφυλάκων Διδυμοτείχου Κων. Βλάχος και άλλοι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης και των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ο Σεβασμιώτατος αφού ευχαρίστησε τον Ηγούμενο της Μονής Αρχιμ. Ναθαναήλ και την Γερόντισσα Εφραιμία για τη φιλοξενία, εξήρε την προσφορά του Μετοχίου στην τοπική Εκκλησία και ευχήθηκε η Παναγία να προστατεύει το Γένος των Ρωμιών και να καθοδηγεί τους ιθύνοντας της Πατρίδας στην διαφύλαξη των διαχρονικών αρετών και αξιών της φυλής.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ