Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 9:18

Η Παναγία Πεταλιδιώτισσα αναχώρησε από τον Άγιο Νικόλαο Καλαμάτας

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Σε κλίμα συγκίνησης και με την παρουσία πλήθους κόσμου έλαβε χώρα η αναχώρηση της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας της Πεταλιδιωτίσσης, από τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Φλαρίου στον οποίο παρέμεινε για επτά ημέρες, για την καθέδρα της στο Πεταλίδι.

Την Εικόνα συνόδευσε μέχρι το Πεταλίδι ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας Αρχιμ. Φίλιππος Χαμαργιάς, ο οποίος φθάνοντας στο Πεταλίδι τέλεσε και την βραδυνή Προηγιασμένη Λειτουργία με τη συμμετοχή εκατοντάδων κατοίκων της κωμοπόλεως, οι οποίοι περίμεναν με δάκρυα στα μάτια της Προστάτιδά τους.

Νωρίτερα στον Ι. Ναό του Αγίου Νικολάου Καλαμάτας συγκινητική ήταν η προσέλευση μαθητριών και μαθητών Λυκείων της πόλης μας, οι οποίοι προσκύνησαν την Ιερά Εικόνα ζητώντας τις πρεσβείες της Παναγίας μας στο δύσκολο στάδιο των εξετάσεων που πρόκειται να εισέλθουν.

Αξιοσημείωτη είναι και η συμμετοχή, τόσο κατά την υποδοχή όσο και κατά την αναχώρηση της Εικόνος, του Λιμεναρχείου Καλαμάτας και του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Πεταλιδίου, τα Μέλη των οποίων απέδωσαν τις πρέπουσες τιμές στην Υπεραγία Θεοτόκο.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ