Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 11:17

Η Παναγία η Φανερωμένη στους δρόμους του Χολαργού

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Για μία ακόμη χρονιά οι Χολαργιώτες τίμησαν την πολιούχο της πόλης, Παναγία Φανερωμένη. Με την τέλεση του πανηγυρικού εσπερινού, χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Θαυμακού, κ. Ιακώβου και την περιφορά της εικόνας και του επιταφίου της Παναγίας στους δρόμους της πόλης, ξεκίνησαν την Τρίτη (22/8) οι λατρευτικές εορταστικές εκδηλώσεις στον Καθεδρικό Ναό του Χολαργού, όπου και θα κορυφωθούν την κυριώνυμο ημέρα (23/8) με την τέλεση της πανηγυρικής θείας λειτουργίας, προεξάρχοντος του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Αβύδου, κ. Κυρίλλου.

Όπως πέρυσι, έτσι και φέτος ξεχώρισε η ιδιαίτερη πρωτοβουλία του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου και δη του προϊσταμένου του Ναού, Αρχιμανδρίτου Συμεών Βενετσιάνου, για τη στάση της πομπής της λιτανείας και την ειδική δέηση στην είσοδο της Γενικής Κλινικής Χολαργού Ιασώ General επί της οδού Πυθαγόρα, υπέρ υγείας και αποκατάστασης των νοσούντων και νοσηλευομένων.

Την εικόνα και τον επιτάφιο της Παναγίας συνόδευσε στην περιφορά άγημα της Πολεμικής Αεροπορίας και η φιλαρμονική της Ελληνικής Αστυνομίας. Παρόντες και ο Δήμαρχος Παπάγου-Χολαργού, Ηλίας Αποστολόπουλος, η Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Χολαργού, Κατερίνα Γκούμα, ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Καθαριότητας & Ανακύκλωσης, Θανάσης Αυγουρόπουλος και αρκετά ακόμη μέλη της Δημοτικής Αρχής.

του Μανώλη Χάλκου / menoumeholargo.blogspot.gr

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ