Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 | 7:47

Η πανήγυρη των Αγίων Αποστόλων στην Παραλία Καλάμου

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Με την υποδοχή ιερών λειψάνων πανηγυρίστηκε η Σύναξις των Αποστόλων στο υπό ανέγερση ομώνυμο ναό των Αγίων στον Κάλαμο Αττικής. Την παραμονή της εορτής ο Μητροπολίτης Κηφισίας κ. Κύριλλος υποδέχθηκε στα προπύλαια του Ναού τα ιερά λείψανα του Αγίου Γεωργίου, των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, καθώς και την χείρα της Αγίας Παρασκευής.

Εν συνεχεία χοροστάτησε στον εόρτιο Εσπερινό, με τη συμμετοχή πλειάδας ιερέων της Μητροπόλεως. Κατά την ομιλία του, ο κ. Κύριλλος έκανε αναφορά στον βίο και τα λεγόμενα των Αγίων Αποστόλων. “Ζούσαν σαν πρόβατα επί σφαγήν, έτοιμοι να πεθάνουν για το Χριστό, αλλά και γνωρίζοντας την ανάστασή τους”.

Συνέχισε λέγοντας πως “η ταπείνωση, η σοφία μέσω της αποκάλυψης του Κυρίου και όχι λόγω μόρφωσης, η μωρία για την οποία τους κατηγορούσε ο κόσμος, αλλά και η ένδεια στην οποία περιερχόντουσαν, ήταν η δύναμη και τα παράσημά τους”.

“Τα στοιχεία που διέθεταν και τους έκαναν να ξεχωρίζουν, τα λεγόμενα παράσημα ήταν: η κλήση, η μαθητεία και η αποστολή”.

Συνοψίζοντας, τόνισε πως “η αποστολική ζωή όπως και εκείνη που εμείς οφείλουμε να έχουμε, είναι μαζί με το Χριστό και με ταπείνωση”.

Ακολούθως πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση της Εικόνας των Αγίων Αποστόλων και των Τιμίων Λειψάνων στην παραλία του Καλάμου και τους γύρω δρόμους και πλήθος πιστών συνόδευσαν την πομπή ως τα προπύλαια του Ναού.

Λίγο πριν την απόλυση ο προϊστάμενος του Ναού π. Χριστόδουλος Στέφας ευχαρίστησε εκτός τον οικείο μητροπολίτη κ. Κύριλλο τους ιερείς, τη φιλαρμονική ορχήστρα του Δήμου που συμμετείχε, τις κοπέλες με τις παραδοσιακές αρβανίτικες φορεσιές, την Ελληνική Αστυνομία, τους παρευρισκόμενους δήμαρχο Ωρωπού κ. Ρούση και αντιδήμαρχο Καλάμου κ. Δέδε.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ