Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 1:11

Η πανήγυρη του πολιούχου και προστάτου της πόλεως Αγίου Νικολάου στο Λασίθι

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και μεγάλη συμμετοχή των Αγιονικολιωτών πανηγύρισε την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου ο παλαιός Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου, πολιούχου και προστάτου της ομώνυμης πόλης και πρωτεύουσας του Νομού Λασιθίου. Στην πανήγυρη έλαβε μέρος και ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος, κατόπιν προσκλήσεως του Σεβ. Μητροπολίτου Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γερασίμου.

Ανήμερα της πανηγύρεως τελέστηκε η ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια Αρχιερατικό Συλλέιτουργο, κατά το οποίο συλλειτούργησαν ο Σεβ. Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γεράσιμος και ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος.

Τον θείο λόγο προς το πλήθος των πιστών που κατέκλυσαν τον παλαιό Βυζαντινό ναό του Αγίου Νικολάου κήρυξε επίκαιρα τον θείο λόγο ο Σεβ. Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γεράσιμος, ο οποίος αναφέρθηκε στο βίο και τα έργα του μεγάλου Ιεράρχου, επισημαίνοντας την ιδιαίτερη σχέση της πόλης με τον Άγιο Νικόλαο, του οποίου φέρει το όνομα και έχει ως προστάτη και πολιούχο της, καθώς ο πανηγυρίζων ναός για πολλούς αιώνες μαρτυρεί αδιάσειστα τη χριστιανική ιστορική πορεία του τόπου.

Επίσης, ευχαρίστησε τον Σεβ. Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλο και τους εκπροσώπους των Αρχών που συμμετέχαν στην πανήγυρη.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε η ευλόγηση των προσφερομένων άρτων στο προαύλιο του πανηγυρίζοντος ναού.

Ακολούθησε λιτάνευση του ιερού λειψάνου και της ιεράς εικόνας του Αγίου, την οποία σήκωναν άνδρες του Λιμενικού Σώματος υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής του Δήμου Αγίου Νικολάου, και ο καθιερωμένος Αγιασμός στο μικρό λιμανάκι της πόλεως.

Ακολούθησε καφές και μικρή δεξίωση για όλους στην αίθουσα της Ενορίας του Ι. Ναού Αγίου Αντωνίου.

Την πανήγυρη του πολιούχου και προστάτου της πόλεως του Αγίου Νικολάου τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Aγ. Νικολάου κ. Αντώνιος Ζερβός, ο Περιεφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης, ο Βουλευτής Λασιθίου κ. Ιω. Πλακιωτάκης, η Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου κ. Πελαγία Πετράκη, οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Aγ. Νικολάου, Περιφερειακοί Σύμβουλοι και πολιτευτές του Νομού Λασιθίου, ο Αστυνομικός Διευθυντής Λασιθίου κ. Εμμανουήλ Παπαδάκης, η Λιμενάρχης Αγίου Νικολάου Αντιπλοίαρχος κ. Δήμητρα Χασιώτη, εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αγίου Νικολάου και πλήθος πιστών.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ