Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 12:17

Η πανήγυρη του Ιερού Ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στον ομώνυμο δήμο

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Φωτορεπορτάζ: Μάρκος & Σπύρος Παπαγεωργίου

Με λαμπρότητα εορτάστηκαν οι λατρευτικές εκδηλώσεις με την ονομασία «Σωτήρεια 2017», στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, στη Μεταμόρφωση του ομωνύμου Δήμου της Αττικής.

Στον πανηγυρικό εσπερινό χοροστάτησε ο Επίσκοπος Ναζιανζού Θεοδώρητος αδεία του οικείου Ποιμενάρχου, Μητροπολίτη Κηφισίας Κυρίλλου.

Την κυριώνυμη ημέρα τελέστηκε πανηγυρική αρχιερατική θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Μητροπολίτη κ. Κυρίλλου, ενώ τον θείο λόγο κήρυξε ο Αρχιμανδρίτης Νικάνορας Καραγιάννης, ιεροκήρυκας της Μητροπόλεως Κηφισίας, ο οποιος αναφέρθηκε στο μήνυμα της εορτής.

Ο Μητροπολίτης Κηφισίας στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ευλόγησε τα σταφύλια κατά το έθιμο της εορτής και ευχήθηκε χρόνια πολλά στους εορτάζοντες, ιδιαιτέρως στον προϊστάμενο του ναού, π. Σωτήριο Αλεβιζάκη.

Απόψε τελέστηκε ο μεθέορτος πανηγυρικός εσπερινός και η λιτάνευση της Ιεράς εικόνος προεξάρχοντος του έτερου ιεροκήρυκα της Μητροπόλεως Κηφισίας,  Αρχιμανδρίτη Ιωακείμ Αρχοντού. Τον πλαισίωσε πλειάδα ιερέων της Μητροπόλεως Κηφισίας αλλά και άλλων Μητροπόλεων. Την λιτάνευση συνόδευσαν οι μελωδίες από τα εμβατήρια που παιάνιζε η Φιλαρμονική του Δήμου Μεταμορφώσεως, οι σύλλογοι  Κρητών της περιοχές και πλήθος κόσμου έδωσε το «παρών» στις λατρευτικές εκδηλώσεις του Καθεδρικόυ Ναού της Μεταμορφώσεως.

Ο προϊστάμενος του Ναού, π. Σωτήριος Αλεβιζάκης, ευχαρίστησε τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, το Σύλλογο Κρητών της περιοχής που τα μέλη του βάσταξαν την εικόνα, τους ιερείς που προσήλθαν όλες αυτές τις ημέρες και λειτούργησαν ή μίλησαν στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Σωτήρεια 2017», όλους όσους εργάστηκαν για να έρθουν σε πέρας οι ετήσιες εκδηλώσεις της ενορίας καθώς και τον λαό που συμμετείχε ευλαβικά στις εκδηλώσεις.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ