Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 12:37

Η πανήγυρη του Αγίου Φανουρίου στο Ζεφύρι

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA.INFO | Δημήτρης Μανώλαρος Πανηγυρικά εορτάστηκε η μνήμη του αγίου μεγαλομάρτυρος Φανουρίου του νεοφανούς στο ομώνυμο παρεκκλήσιο στο Ζεφύρι.

Σήμερα το πρωί τελέστηκε αρχιερατική Θεία Λειτουργία όπου προεξήρχε ο μητροπολίτης Ηλιουπόλεως Θεόδωρος του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας. Συλλειτούργησαν ιερείς από τις όμορες ενορίες.

Ο κ. Θεόδωρος αναφέρθηκε στο μαρτύριο του Αγίου Φανουρίου, τονίζοντας πως “ο νεοφανής αλλά τόσο αγαπητός άγιος, πίστεψε ακράδαντα στον Σταυρωθεντα και Ανασταντα Χριστό όπως φαίνεται στην εύρεση της εικόνας του τον 14ο αιώνα μ.Χ. στη Ρόδο, όπου ο άγιος αναπαρίστατο ως νεαρός στρατιώτης, κρατώντας στο δεξιό του χέρι σταυρό, πάνω στον όποιο υπήρχε λαμπάδα αναμμένη, γύρω δε από την εικόνα τα 12 μαρτύρια του”.

Απόψε το απόγευμα ακολούθησε ο εσπερινός, προεξαρχοντος του αρχιμανδρίτη, και εφημέριο του Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Άνω Λιοσίων, π. Τίτου Χρήστου, και η λιτανεία της εικόνας του Αγίου Φανουρίου με τη συμμετοχή πολλών πιστών. Την εικόνα συνόδευε η φυλαρμονική του δήμου φυλής, ενώ παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος του Δήμου Φυλής κ. Χρήστος Παππούς, ο βουλευτής κ. Μπούρας, εκπρόσωποι του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Φυλής, απερχόμενοι και ανερχόμενοι δημοτικοί σύμβουλοι.

Στο τέλος της λιτανείας διαβάστηκαν δεκάδες φανουρόπιτες και ο προϊστάμενος του Ναού  π. Άγγελος Κανέλλος, ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκομένους για την συμμετοχή τους στην ιερά πανύγηρη.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ