Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 15:47

Η πανήγυρη του Αγίου Νικολάου στη Χαλκίδα

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα η Ενορία του Αγίου Νικολάου Χαλκίδος πανηγύρισε τον Προστάτη της Άγιο Νικόλαο Αρχιεπίσκοπο Μύρων τον θαυματουργό.

Στον Μεγάλο Εσπερινό της εορτής, την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2017, χοροστάτησε και κήρυξε τον θείο λόγο, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, με την συμμετοχή του Ιερού Κλήρου της Πόλεως.

Την κυριώνυμη ημέρα, Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2017, ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στον Όρθρο και στη συνέχεια προεξήρχε στην Θεία Λειτουργία, κατά την διάρκεια της οποίας κήρυξε τον θείο λόγο ο Αρχιμ. Νικόδημος Ευσταθίου, Πρωτοσύγκελλος και Ιεροκήρυξ της Ι. Μητροπόλεως.

Το απόγευμα της ιδίας ημέρας (6-12-2017) πραγματοποιήθηκε η Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος και των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Νικολάου, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Φιλοθέου Θεοχάρη, Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου, και συμμετεχόντων Ιερέων και Διακόνων της Ιεράς μας Μητροπόλεως και αμέσως μετά, κατά την εκκλησιαστική τάξη, Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως του μακαριστού Μητροπολίτου Χαλκίδος κυρού Νικολάου (+1975), των αοιδίμων Ιερέων, των Κτητόρων και Ανακαινιστών του Ιερού Ναού και όλων των Ενοριτών.

Στις Ιερές Ακολουθίες έψαλλαν θαυμάσια πολυμελείς Χοροί Ιεροψαλτών, υπό την διεύθυνση των κ. Σπυρίδωνος Σιμιτζή και κ. Δήμου Τσίμπου, ενώ πλήθος κόσμου προσήλθε και κατέκλεισε τον Ιερό Ναό του εορτάζοντος Αγίου για να λάβει την χάρη του. Μεταξύ αυτών, αντιπροσωπείες μαθητών των Σχολείων της Ενορίας με τις σημαίες τους, ο Αντιπεριφερειάρχης Ευβοίας κ. Φάνης Σπανός, ο Υφυπουργός κ. Νικόλαος Μαυραγάνης, ο κ. Δήμαρχος Χαλκιδέων Χρήστος Παγώνης, ο Διοικητής της Σχολής Πεζικού Ταξίαρχος κ. Γεώργιος Μπικάκης, εκπρόσωποι του Λιμενικού Σώματος, οι οποίοι πραγματοποίησαν και Αρτοκλασία κ.ά.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ