Σάββατο 20 Απριλίου 2024 | 13:57

Η πανήγυρη του Αγίου Νεκταρίου στον Γαργηττό

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Με πληθώρα πιστών εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Νεκταρίου Επισκόπου Πενταπόλεως στο ομώνυμο μοναστήρι στον Γαργηττό. Στην περιοχή του Γέρακα υπάρχει γυναικεία μοναστική αδελφότητα, επ’ ονόματι του Αγίου Νεκταρίου και προσελκύει εκατοντάδες πιστούς ετησίως. Στην σημερινή Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Μητροπολίτης Γουινέας Γεώργιος, εκπρόσωπος και Διευθυντής του Γραφείου του Πατριάρχου Αλεξανδρείας κ. Θεοδώρου Β΄, συλλειτουργούντος του Επισκόπου Ελαίας Θεοδωρήτου εκ του Οικουμενικού Πατριαρχείο.

Το, κατά τ’ άλλα μεγάλο, καθολικό της Μονής ήταν πολύ μικρό για να χωρέσει τους εκατοντάδες πιστούς που κατέκλυσαν τους χώρους του μοναστηρίου για να επικαλεστούν τον “καλοσυνάτο παππού” της Εκκλησίας μας, τον οικείο σε όλους Άγιο Νεκτάριο.

Η Μονή του Αγίου Νεκταρίου Γαργηττού, που διοικητικά υπάγεται στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας, αποτελεί σημείο αναφοράς για την περιοχή και φυλάσσει σημαντικά κειμήλια όπως το ράσο του Αγίου, λείψανα. Μέσα στο χώρο του μοναστηριού, εκτός από το κυρίως ναό βρίσκονται και άλλα εκκλησάκια όπως του Αγίου Στεφάνου, του Αγίου Γρηγορίου του Ε’, της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ