Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 | 20:27

Η πανήγυρη του Αγίου Αθανασίου στο Θησείο

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Με την πανηγυρική Θεία Λειτουργία, κορυφώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις για την εορτή του Αγίου Αθανασίου Πατριάρχου Αλεξανδρείας, στο φερώνυμο και μεγαλοπρεπή ναό του Θησείου.

Στο Όρθρο και την Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Επίσκοπος Μεθώνης κ. Κλήμης, Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου, ο οποίος κήρυξε και τον θείο λόγο.

O κ. Κλήμης, παίρνοντας αφορμή από την φράση του ευαγγελίου «Ος δ’ αν ποιήση και διδάξη, ούτος μέγας κληθήσεται εν τη βασιλεία των ουρανών». Ο Αθανάσιος έλαβε από την Εκκλησία το προσωνύμιο Μέγας, και αποτελεί για εμάς παράδειγμα καθώς έπραξε με την ζωή του και την διδασκαλία Του και δίδαξε με την θεολογία».

Ο Επίσκοπος Μεθώνης αναφέρθηκε μάλιστα και στην μακρά περίοδο της εξορίας του από το θρόνο της Αλεξάνδρειας. “Από τα 46 έτη που διετέλεσε Πατριάρχης, τα 16 τα πέρασε στην εξορία. Αλλά και αυτό ακόμα το γεγονός δεν στάθηκε ικανό να κάμψει το φρόνημά του και να αλλάξει τα πιστεύω του. «Νεφύδριον εστί και θάττον παρελεύσεται», δηλαδή, σύννεφο είναι και γρήγορα θα περάσει, έλεγε ο Μέγας Αθανάσιος τις ώρες των δοκιμασιών του”.

Ο πρόεδρος του εκκλησιαστικού συμβουλίου αρχιμανδρίτης Ευλόγιος Αντωνέλλος ευχαρίστησε τον Αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου για την τιμητική του παρουσία στην πανήγυρη, η οποία θα ολοκληρωθεί το απόγευμα με την λιτάνευση της εικόνας.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ