Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 | 13:35

Η πανήγυρη της Παναγίας στην περιοχή της Κολοκυνθούς

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Η πανήγυρη της Κοιμήσεως της Θεοτόκου και της εις Ουρανούς μεταστάσεώς Της, το “Πάσχα του καλοκαιριού”, εορτάστηκε σήμερα στον ομώνυμο περικαλλή Ιερό Ναό της Παναγίας Κολοκυνθού.

Της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Μητροπολίτης Βελεστίνου κ. Δαμασκηνός, πλαισιωμένος από τους ιερείς του Ναού.

Ο ναός κατακλύστηκε από νωρίς το πρωί, από πλήθη πιστών που συνέρρευσαν να πανηγυρίσουν και να προσκυνήσουν την εικόνα της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Στην ομιλία του ο κ. Δαμασκηνός αναφέρθηκε στη ζωή της Θεοτόκου Παρθένου, καθώς και στη σημασία της Κοιμήσεως και της Μεταστάσεως Αυτής. “Είχε σαν σκοπό τη λύτρωση του ανθρωπίνου γένους, μετά την πτώση των πρωτοπλάστων, καθότι ήταν η μόνη άφθαρτος και αναμάρτητος. Η θυσία αυτή ήταν ένα δώρο του Θεού προς τους ανθρώπους.”

Έκλεισε τον λόγο του λέγοντας πως: “πολλά είναι τα προβλήματα στις μέρες μας και υπάρχουν δυσκολίες, αλλά και άνθρωποι που θα προσπαθήσουν να μας απομακρύνουν από το Θεό και την εκκλησία. Εμείς όμως οφείλουμε να μη φύγουμε μακριά από την Παναγία, να κρατήσουμε βαθιά την πίστη μας και να βγούμε νικητές από τη μάχη που βιώνουμε καθημερινά και προσπαθούν να μας στερήσουν τόσο τα υλικά, όσο και τα πνευματικά αγαθά”.

Λίγο πριν την απόλυση ο προϊστάμενος του Ναού π. Φιλόθεος Θεοδωρόπουλος ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη, που λάμπρυνε με την παρουσία του την πανήγυρη. Το απόγευμα θα τελεστεί ο Μεθέορτος Εσπερινός και θα ολοκληρωθούν οι εορταστικές εκδηλώσεις.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ