Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 9:31

Η πανήγυρη της Ιεράς Μονής Αναστάντος Χριστού Λουτρακίου

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Λαμπρά πανηγύρισε η Ι. Μονή Αναστάσεως του Χριστού στο Λουτράκι την κοσμοχαρμόσυνη εκ νεκρών Ανάσταση του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού.

Το εσπέρας της Αγίας και Μεγάλης Κυριακής του Πάσχα τον Εσπερινό ετέλεσε ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος πλαισιούμενος από τον Καθηγούμενο της Ι. Μονής και Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Ι. Μητροπόλεως μας π. Αγάπιο Δρίτσα, τον Καθηγούμενο της Ι. Μονής Παναγίας «Πάντων Χαρά» Καλεντζίου και Ιεροκήρυκα της Ι. Μητροπόλεως μας π. Άνθιμο Παπαλεξόπουλο, τον Πανοσ. Αρχιμ. π. Αρκάδιο Ραζνύ, Εφημέριο του Ι. Ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κορίνθου, τους Αιδεσ. π. Νικόλαο Βασιλόπουλο, Εφημέριο Ι. Ναού Παναγίας Γιάτρισσας Λουτρακίου, π. Δημήτριο Ζούζια, Εφημέριο Ι. Ναού Αγ. Νικολάου Αηδονίων, π. Πέτρο Καγιούλη, Εφημέριο του Ι. Ναού Αγ. Ιωάννου Προδρόμου Λουτρακίου, τον Πανοσ. Ιερομ. π. Καλλίνικο Σαμαρτζή, Εφημέριο Ι. Ναού Αγίου Αθανασίου και Αγ. Ευγενίας Περιστερίου και από τους Διακόνους του.

Το Ι. Ευαγγέλιο εκτός από τον Σεβ. Ποιμενάρχη μας και τον Α’ στα πρεσβεία Διάκονό του ανέγνωσαν Λατινιστί και Αγγλιστί οι δύο Ηγούμενοι, ενώ χοροί εκλεκτών ιεροψαλτών από την Κόρινθο και τα Μέγαρα διακόνησαν τα Αναλόγια, φαιδρύναντες «την κλητήν και αγίαν ημέραν» προς δόξαν του Αναστάντος Χριστού και ευφροσύνη των Πιστών. Παρέστησαν προσευχόμενες και η Ηγουμένη της Ι. Μονής Θεομήτορος Γερόντισσα Θεοφανώ με αδελφές της Ι. Μονής.

Το πρωί της Δευτέρας του Πάσχα, 17 Απριλίου 2017, στην ίδια πανηγυρίζουσα Ι. Μονή ετελέσθη δισαρχιερατική Θ. Λειτουργία από τον Σεβ. Μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσόστομο, ο οποίος και προεξήρχε της Πανηγύρεως, και τον Σεβ. Ποιμενάρχη μας κ. Διονύσιο.

Στο Ιερό Συλλείτουργο έλαβαν μέρος ο Καθηγούμενος της Ι. Μονής Παναγίας Γαλακτοτροφούσης Μεγάρων Πανοσ. Αρχιμ. Γέρων Άνθιμος Δρίτσας, ο Καθηγούμενος της Ι. Μονής Αγ. Παρασκευής Μαζίου Μεγάρων Πανοσ. Αρχιμ. π. Χρυσόστομος Κουλουριώτης, και ο αδελφός της αυτής Ι. Μονής π. Ευλόγιος Σάλτας, ο Πανοσ. Αρχιμ. π. Κάλλιστος Ροδόπουλος, Δ/ντης της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, ο Πανοσ. Αρχιμ. π. Ρωμανός Φωκάκης, Εφημέριος Ι. Ναού Ευαγγελισμού Αγ. Θεοδώρων, ο Πανοσ. Αρχιμ. π. Νεκτάριος Ευγενικός από την Ι. Μητρόπολή Χαλκίδος, ο Ιερομ. π. Καλλίνικος Σαμαρτζής της Ι. Μητροπόλεως Περιστερίου, οι Αιδεσ. π. Αθανάσιος Κοντογιάννης, Εφημέριος Καθεδρικού Ι. Ναού Απ. Παύλου Κορίνθου, π. Ιωάννης Δρίτσας και π. Πέτρος Καγιούλης, Εφημέριοι Ι. Ναού Αγ. Ιωάννου Προδρόμου Λουτρακίου και οι τρείς Διάκονοι του Σεβ. Μητροπολίτου μας.

Τον Θείο λόγο εκήρυξε, με την παράκληση του σεπτού Ποιμενάρχου μας, ο Σεβ. Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, ο οποίος θεολογικά και λυρικότατα παρουσίασε το νόημα της μεγάλης γιορτής της Χριστιανοσύνης, ώστε όλο το εκκλησίασμα κυριολεκτικά κρεμόταν από τα χείλη του, οι δε Ιεροψάλτες απέδωσαν ωραιότατα τους Πασχάλιους ύμνους. Συμπροσευχόμενες ήσαν οι Ηγουμένη του Ι. Ησυχαστηρίου του Αγ. Γερασίμου Περαχώρας Γερόντισσα Ιωάννα και αδελφές από το Ι. Ησυχαστήριο.

Ακολούθησε η Ι. Λιτανεία και ο Αγιασμός κατά την Μοναστική Τάξη, στην οποία Λιτανεία έκτος των προαναφερθέντων Ιερέων έλαβαν μέρος ο Πανοσ. Αρχιμ. π. Αθηναγόρας Κολυβάς από τη Ι. Μητρόπολή Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας και οι Αιδεσ. π. Δημήτριος Σουσούνης και π. Δημήτριος Στεργιόπουλος.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης μας με θερμούς αγαπητικούς-αδελφικούς λόγους ευχαρίστησε τον Σεβ. Μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσόστομο για την ευλογητή παρουσία του και το έξοχο κήρυγμά του, ευχηθείς στην Ι. Αδελφότητα και τους ευλαβείς προσκυνητές τα δέοντα.

Μετά το κέρασμα στο Συνοδικό της Ι. Μονής παρετέθη πλούσια Μοναστηριακή Τράπεζα κατά το παραδεδομένα και προσεφέρθησαν πλέον των τριακοσίων (300) μερίδων φαγητού στους προσκυνητές. Στην Τράπεζα ο Καθηγούμενος της Ι. Μονής ευχαρίστησε τους αγίους Αρχιερείς, τους Πατέρες και αδελφούς, τους διακόνους και όλους τους συμπανηγυρίστες ενώ ο Σεβ. Μητροπολίτης μας αντιφώνησε κατάλληλα.

Η πανήγυρη έλαβε πέρας με του πολυχρονισμούς στο Καθολικό της Ι. Μονής των αγίων Αρχιερέων και του αγίου Καθηγουμένου της Ι. Μονής.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ