Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 | 11:11

Η πανήγυρη της Αγίας Τριάδος στην Μονή Πεντέλης

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Με κάθε μεγαλοπρέπεια τελέστηκε ο Εσπερινός του Αγίου Πνεύματος στην Παλαιά Πεντέλη, όπου εορτάζει το φερώνυμο παρεκκλήσιο της Αγίας Τριάδος και Μετόχι της Ιεράς Μονής Πεντέλης. Στον πανηγυρικό αρχιερατικό εσπερινό χοροστάτησε ο Ηγούμενος της Μονής, Μητροπολίτης Θερμοπυλών κ. Ιωάννης συμπαραστατούμενος από πλειάδα Πατέρων της Μονής.

Στο τέλος του Εσπερινού ακολούθησε λιτανεία της ιερής εικόνας της Αγίας Τριάδος από το ναό που βρίσκεται στην πλατεία Παλαιάς Πεντέλης έως το Καθολικό της Μονής, συνοδεία Φιλαρμονικής, ενώ καλλιφωνότατα απέδωσαν τους ύμνους οι χοροί των ιεροψαλτών.

Ο κ. Ιωάννης ανέφερε πως “ο Χριστός είπε «ἐγώ εἰμι τὸ φῶς τοῦ κόσμου.». Και οι πρώτοι που έλαβαν αυτό το φως ήταν οι μαθητές και οι Απόστολοι που άκουσαν τον λόγο Του και διέδωσαν το Ευαγγέλιο σε όλο τον κόσμο. Επίσης είπε στους μαθητές Του «Εγώ θα σας στείλω άλλον Παράκλητο, και δεν θα σάς αφήσω ορφανούς. Εκείνος θα σας οδηγήσει στην Αλήθεια». Έτσι λοιπόν το Άγιο Πνεύμα που εορτάζουμε σήμερα, συνεργεί στην εκπλήρωση της επαγγελίας του Κυρίου και έρχεται να φωτίσει τον κόσμο. Εύχομαι το Αγιο Πνεύμα με το φως του, να μη μας θαμπώσει και να μην μας κάψει, αλλά να φωτίσει τις ζωές μας σε αυτές τις δύσκολες εποχές”.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ