Τρίτη 16 Απριλίου 2024 | 9:05

Η πανήγυρη της Αγίας Αναστασίας της Ρωμαίας στο Παγκράτι

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA.INFO | Σπύρος Παπαγεωργίου Στον Ιερό Ναό Αγίου Αρτεμίου Παγκρατίου τιμάται η μνήμη της οσιομάρτυρος Αναστασίας της Ρωμαίας όπου φυλάσσεται και τεμάχιο λειψάνου.

Στην σημερινή πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Επίσκοπος Θεσπιών Συμεών.

Ο κ. Συμεών αναφέρθηκε στο πρόσωπο της Αγίας Αναστασίας λέγοντας πως “εκ νεότητος επέλεξε μια ζωή αγάπης, ολοκληρωτικής αφιέρωσης, υπακοής και προσφοράς. Η πορεία της μέσα στον κόσμο προκάλεσε τον φθόνο του διαβόλου που είναι “ο Θεός του εγωισμού”, ο οποιος δεν άντεχε να βλέπει την Αγία να είναι δωσμένη ολοκληρωτικά στον Θεό του αντιεγωισμού, στον Θεό της Σταυρικής αγάπης και της προσφοράς”.

Ο Πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών υπογράμμισε πως “οι πειρασμοί, λογισμοί, δοκιμασίες κολακείες και φρικτά μαρτύρια συνθέτουν το κοκτέηλ του φθόνου που βίωσε η Αγία Αναστασία”.

Ο Επίσκοπος Θεσπιών αφού ευχαρίστησε τους ιερείς του ναού για την πρόσκληση να συμμετάσχει στην δεύτερη πανήγυρη του ναού, τόνισε πως “ο δρόμος που μας δείχνει σήμερα η Αγία Αναστασία η Ρωμαία για να ξεπεράσουμε τον φθόνο, είναι ένας δρόμος σταθερότητας, πίστης, αφοσίωσης, ακεραιότητας, προσφοράς και αγάπης”.

Φωτογραφίες: Γιάννης Πλευρίτης / Orthodoxia.Info

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ