Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 | 21:41

Η πανήγυρη της Αγίας Άννας στο Χαλάνδρι

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Με ιεροπρέπεια και τάξη εορτάστηκε η κοίμηση της Αγίας προμήτορος Άννης στο φερώνυμο ναό που βρίσκεται στο Χαλάνδρι. Των ιερών ακολουθιών προεξήρχε ο Μητροπολίτης Θερμοπυλών Ιωάννης ενώ τον πλαισίωσαν ιερείς από διάφορες ενορίες της Αρχιεπισκοπής Αθηνών και άλλων Μητροπόλεων.

Μεγάλη ήταν και η παρουσία του κόσμου στις εκδηλώσεις, για να τιμήσουν την “γιαγιά” του Ιησού Χριστού. Ο κ. Ιωάννης, σχολίασε την ευαγγελική περικοπή κατά την οποία μερικοί ανήγγειλαν στον Χριστό ότι “η μητέρα σου και οι αδελφοί σου στέκονται έξω και θέλουν να σε δούν”. Αυτός δε απεκρίθηκε και τους είπε ότι “μητέρα μου και αδελφοί μου είναι αυτοί, οι οποίοι ακούουν τον λόγον του Θεού και τον τηρούν στην ζωή τους”.

Όπως είπε χαρακτηριστικά “είναι ύψιστη τιμή για εμάς να μας θεωρεί ο Κύριος Ιησούς Χριστός συγγενείς του. Κάποιοι ξέρω σίγουρα νιώθουν περήφανοι που έχουν συγγενή ένα πολιτικό πρόσωπο, ένα καλλιτέχνη ή έναν ακριβοπληρωμένο αθλητή. Όμως πόσο σημαντικό είναι να σε θεωρεί ο ίδιος ο Χριστός αδελφό και συγγενή; Πόσοι από εμάς νιώθουμε το ίδιο για Εκείνον; Ας αναλογιστούμε την σημασία της τιμής αυτής και ας κάνουμε αυτό που οφείλουμε”.

Τον Μητροπολίτη Θερμοπυλών ευχαρίστησε εξ’ ονόματος των ενοριτών, ο προϊστάμενος του ναού π. Χρήστος Βαρδαξής, εκφράζοντας παράλληλα τον σεβασμό του προς το πρόσωπο του Αρχιεπισκόπου Αθηνών καθώς και όλων όσων κληρικών και λαϊκών συμμετείχαν των εορταστικών εκδηλώσεων.

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ