Τρίτη 16 Απριλίου 2024 | 14:05

Η Νέα Πεντέλη υποδέχθηκε την κάρα του Αγίου Σιλουανού του Αθωνίτου

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Την κάρα του Αγίου Σιλουανού του Αθωνίτου από την Ιερά Μονή Αγίου Παντελεήμονος Αγίου Όρους υποδέχθηκε σήμερα το απόγευμα η Νέα Πεντέλη και ο περικαλλής ναός της Αγίας οσιοπαρθενομάρτυρος Παρασκευής.

Η υποδοχή, λόγω δυσμενών καιρικων συνθηκών, δεν πραγματοποιήθηκε στην Πλατεία της Νέας Πεντέλης όπως αρχικά είχε ανακοινωθεί, αλλά περιορίστηκε στα προπύλαια του Ναού.

Την κάρα συνόδευσαν μοναχοί από το ρωσσικό μοναστήρι του αγιωνύμου όρους και υποδέχθηκε ο Πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών Επίσκοπος Θεσπιών κ. Συμεών.

Αξίζει να σημειωθεί πως είναι η πρώτη φορά που η κάρα του Αγίου Σιλουανού του Αθωνίτου έρχεται στην Αττική

Κατά την διάρκεια του εσπερινού ο Επίσκοπος Θεσπιών απένειμε σε δύο απο τους εφημερίους του ναού, τον π. Ειρηναίο Τζανή και τον π. Πέτρο Πετρόπουλο, το οφφίκιο του πρωτοπρεσβυτέρου κατόπιν εισηγήσεως του προϊσταμένου του ναού π. Ιωάννη Σαββάκη.

Ο κ. Συμεών ευχαρίστησε τους πατέρες από την Ιερά Μονή Αγίου Παντελεήμονος Αγίου Όρους για την ευλογία της μεταφοράς, αλλά και τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο για την έγκριση να εξέλθει το ιερό σέβασμα από το Άγιο Όρος.

Τόνισε πως ο Άγιος Σιλουανός είχε μεγάλο πόθο για να γνωρίσει τον Θεό. “Αυτός ο πόθος και η λαχτάρα δεν έπαψε να υπάρχει μέσα στην καρδιά του γι’ αυτό και όχι μόνο τον βρήκε, αλλά έγινε ένα με τον Θεό”.

Σε άλλο σημείο τόνισε πως “το μυστικό της πνευματικής ζωής και το οποίο μάλιστα μπορούν να μας το επιβεβαιώσουν και οι αγιορείτες πατέρες. Σε όποια κατάσταση και αν βρίσκονται οι άνθρωποι αλλά και όποιον τροπο και αν έχουν επιλέξει να ζουν, το κλείδι για να συναντήσει κανείς τον Θεό είναι ο πόθος και λαχτάρα μέσα στην καρδιά μας. Γιατί άνθρωπος του Θεού είναι αυτός που καίγεται από αγάπη προς τον Θεό”.

Ευχήθηκε τέλος, όταν θα ολοκληρωθεί το προσκύνημα του Αγίου Σιλουανού και θα επιστρέψει στο μοναστήρι, “ο άγιος να έχει αφήσει αναμμένες λαμπάδες και φλόγες μέσα στις ψυχές των ανθρώπων για να αναζητήσουν με την ίδια λαχτάρα όπως κι Εκείνος τον Θεό”.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ