Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 | 11:59

Η Μονή Αγίας Αναστασίας θυμάται και εύχεται στον Γέροντα Νικομηδείας Ιωακείμ

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

9η Σεπτεμβρίου εορτή των Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης άγει τα ονομαστήριά του ο Γέρων Νικομηδείας Ιωακείμ ο από Χαλκηδόνος, ο οποίος από μακρόν χρόνου ασθενεί νοσηλευόμενος σε νοσηλευτικό ίδρυμα της Κωνσταντινουπόλεως.

Ο άγιος Ηγούμενος Μιλήτου Απόστολος καρδιακός φίλος του γέροντος Νικομηδείας, η αδελφότητα της Ι.Μονής, και οι αναρίθμητοι ευλαβείς προσκυνητές της Ι.Μονής,οι οποίοι κατά την διάρκεια των παρακλήσεων πάντοτε ακούν να μνημονεύεται το όνομα του ασθενούντος Ιεράρχου, ευχόμαστε για την αποκατάσταση της υγείας του.

Φωτο Ι.
3 Νοεμβρίου 1985.
Κωνσταντινούπολης Πάνσεπτος Πατριαρχικός Ναός του αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου κατά την είς Επίσκοπον Μιλήτου χειροτονία του αγίου Καθηγουμένου.

Φωτο ΙΙ.
Από αριστερά η Α.Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κκ Βαρθολομαίος,τότε Φιλαδελφείας, ο τότε Μελιτινής Ιωακείμ και ο μακαριστός Πριγκηπονήσων Συμεών.

Φωτο ΙΙΙ.
Ο Γέρων Νικομηδείας, τότε Μελιτινής με τον νεοχειροτονηθέντα Επίσκοπο Μιλήτου Απόστολο ενώ στο βάθος διακρίνεται ο μακαριστός Πατριάρχης Κυρός Δημήτριος.

Φωτο ΙV.
Ο Μητροπολίτης Φιλαδελφείας κ Βαρθολομαίος έπειτα Χαλκηδόνος και νυν Αρχιεπίσκοπος Κωνσταντινουπόλεως Νέας Ρώμης και Οικουμενικός Πατριάρχης.

Η Α.Θ Παναγιότης και ο Γέρων Νικομηδείας είναι πνευματικά αναστήματα του μακαριστού Μητροπολίτου Γέροντος Χαλκηδόνος Μελίτονος του από Ίμβρου και Τενέδου.

Αιωνία αυτού η μνήμη και μετά πολλού σεβασμού εμείς οι υπολειπόμενοι καταθέτουμε την αίδιον ευγνωμοσύνην μας διά την παρακαταθήκην που κληρονόμησε είς την Μεγάλην του Χριστού Εκκλησίαν, τον Μεγάλον Πατριάρχην κκ Βαρθολομαίον και τον Γέροντα Νικομηδείας κ Ιωακείμ.

Ανακοίνωση εκ της Ιεράς Μονής Αγίας Αναστασίας Φαρμακολυτρίας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ