Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 | 6:54

Η μνήμη του Αγίου Χαραλάμπους όπως τιμήθηκε στα Φιλιατρά

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Με λαμπρότητα εορτάστηκε η μνήμη του « νοερού αδάμαντα της υπομονής, του γενναίου αθλητού» του Μεγάλου Ιερομάρτυρα Αγίου Χαραλάμπους, του εφόρου, προστάτου και πολιούχου της Ιεράς Μητροπόλεώς μας Τριφυλίας & Ολυμπίας στην πόλη των Φιλιατρών.

Πλήθος πιστών από όλη την Ελλάδα αλλά και ομογενής του εξωτερικού κατέφθασαν στην πόλη των Φιλιατρών για να ασπασθούν με ευλάβεια την αγία Εικόνα Του και να ζητήσουν την ίαση ψυχών και σωμάτων.

Προσκεκλημένοι του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. Χρυσοστόμου για την Ιερά Πανήγυρη του Αγίου ήταν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Ιερισσού, Αγίου Όρους & Αρδαμερίου κ. Θεόκλητος και Μαρωνείας & Κομοτηνής κ. Παντελεήμων.

Κατά τη διάρκεια του Εσπερινού χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας & Κομοτηνής κ. Παντελεήμων ο οποίος κατά το κήρυγμα του αναφέρθηκε στην ζωή αλλά και το μαρτύριο του Αγίου και πως ο Άγιος οδηγεί τους πιστούς σήμερα να βιώσουν τη χαρά και την αγάπη του Χριστού. Επανέλαβε τα λόγια Του Αγίου « Τι έχω να φοβηθώ από σένα; (είπε στον Σεπτίμιο Σεβήρο) Εμένα ήρθε η ώρα μου, προ πολλού έπρεπε να πεθάνω και να φύγω από αυτόν τον κόσμο! Γιατί γνώριζε πως θα πήγαινε κοντά στον Αναστάντα Κύριό Του» Ευχήθηκε στους συγχοροστατούντας Αγίους Αρχιερείς αλλά και σε όλο τον λαό της μητροπόλεως να έχουν την Χαρά στην ζωή τους και η ζωή τους να λάμπει σαν του Αγίου Χαραλάμπη, που έλαμπε από την αγάπη προς τον Αναστημένο Χριστό.

Το πρωί της κυριωνύμου ημέρας ετελέσθη ο Όρθρος και Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία Ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεοκλήτου και συλλειτουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονος και του οικείου Ιεράρχου. Κατά τη διάρκεια του κηρύγματος ο Μητροπολίτης Ιερισσού φέρνοντας τον Άγιο ως παράδειγμα Αγιότητος, ανέφερε χαρακτηριστικά πως « Όταν ο άνθρωπος φθάσει στην αγιότητα, ενδύεται με δυνάμεις οι οποίες είναι πάνω από την ύπαρξή του, πάνω από τον εαυτό του, πάνω από τις δυνάμεις του πληρώνεται με Πνεύμα Άγιο. Και Άγιος είναι ο Χριστιανός ο οποίος ζει δια του Χριστού, εν Χριστώ και για τον Χριστό.

Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε η Ιερά Λιτάνευση των Αγίων Λειψάνων και της Εικόνας του Αγίου με τη συμμετοχή όλων των ιερέων της μητροπόλεως και πλήθος κόσμου.

ΚΕΙΜΕΝΟ – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Ματθαίος Τσαμπούρης

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ