Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 | 8:53

Η μνήμη του Αγίου Νικολάου όπως εορτάστηκε στο Λουξεμβούργο

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στο Λουξεμβούργο, τέλεσε την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2015, με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου Νικολάου, στου οποίου το όνομα τιμάται ο Ιερός Καθεδρικός Ναός, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Τρωάδος κ. Πέτρος, ο νέος Βοηθός Επίσκοπος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βελγίου κ. Αθηναγόρου, συμπαραστατούμενος από τον Ιερατικώς Προϊστάμενο της ενορίας Αιδεσιμολογιώτατο Πρωτοπρεσβύτερο κ. Παναγιώτη Μοσχονά.

Παρόντες ήσαν ο Εξοχώτατος κ. Θεόδωρος Γεωργακέλλος, Πρέσβυς της Ελλάδος στο Λουξεμβούργο, ο πρόεδρος του Κυπριακού τμήματος του Ελεγκτικού Συνεδρίου κ. Λάζαρος Λαζάρου, η πρόεδρος της ελληνικής Κοινότητας Λουξεμβούργου κ. Αθανασία Καββαδία-Καρδαρά και πλήθος πιστών.

Στην εμπνευσμένη ομιλία του ο Θεοφιλέστατος, αφού μετέφερε τις πατρικές ευχές και ευλογίες του Σεβ. Μητροπολίτου Βελγίου κ. Αθηναγόρου, αναφέρθηκε στα διδάγματα και στα μηνύματα που βγαίνουν από τον βίο του αγίου Νικολάου δίδοντας ιδιαίτερη έμφαση στο ότι ο άγιος ήταν κανόνας πίστεως και εικόνα πραότητος όπως λέγεται στο απολυτίκιό του.

Στη συνέχεια ακολούθησε δεξίωση στην αίθουσα της ενορίας όπου οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν καλύτερα και να συζητήσουν με το Θεοφιλέστατο.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ