Τρίτη 19 Μαρτίου 2024 | 4:01

Η μνήμη του Αγίου Νεκταρίου στη Μητρόπολη Τρίκκης

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA INFO/ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΟΠΗΣ Με την συμμετοχή εκατοντάδων πιστών εορτάσθηκε στην πόλη των Τρικάλων η μνήμη του σύγχρονου αγίου της εκκλησίας μας Νεκταρίου, επισκόπου Πενταπόλεως του Θαυματουργού.

Επίκεντρο των λαμπρών εορτασμών ήταν ο ομώνυμος περικαλλής ιερός ναός στην περιοχή της Μπάρας, όπου οι κάτοικοι των Τρικάλων προσήλθαν με ευλάβεια και σεβασμό, για να τιμήσουν τον άγιο της «Υπομονής» και να προσκυνήσουν τεμάχιο από το ιερό λείψανο του αγίου Νεκτάριου που φυλάσσεται στο ναό και τεμάχιο από το ιερό λείψανο του αγίου Αρσενίου του Καππαδόκη, από την ιερά μονή Κορμπόβου, που φιλοξενείται αυτές τις ημέρες στο ναό.

Το πρωί του Σαββάτου, τελέστηκε πανηγυρική θεία λειτουργία, ιερουργούντος του μητροπολίτη Τρίκκης κ. Χρυσοστόμου, με την συμμετοχή πολλών ιερέων και των διακόνων της Μηττρόπολης.

Προ της απολύσεως, ο κ. Χρυσόστομος, ευχήθηκε στους εορτάζοντες χρόνια πολλά λέγοντας, ο άγιος «της υπομονής» Νεκτάριος, να πρεσβεύει για την σωτηρία όλων μας.

Ο πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης και προϊστάμενος του ναού π. Αλέξιος Κανίνας, ευχαρίστησε θερμά τον κ. Χρυσόστομο για την αρχιερατική του παρουσία στη λαμπρή πανήγυρη του ναού.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ