Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 | 10:32

Η μνήμη του Αγίου Νέστορος τιμήθηκε στον Ταύρο

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Με πανηγυρικό τρόπο εορτάστηκε σήμερα, η μνήμη του Αγίου καλλινίκου Μάρτυρος Νέστορος στον Ταύρο. Στον υπόγειο χώρο του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου, υπάρχει παρεκκλήσιο του Αγίου Δημητρίου, το οποίο αναστήλωσε και ευπρέπισε ο νυν προϊστάμενος του Ναού, Αρχιμανδρίτης Χριστοφόρος Καμπίτσης.

Εκεί φυλάσσονται και θησαυρίζονται τα ιερά λείψανα των Αγίων μαρτύρων Δημητρίου του Μυροβλήτου και Νέστορος. Μάλιστα τα ιερά αυτά σεβάσματα, όπως και η εικόνα του Αγίου Δημητρίου έχουν έλθει από το Μπαξέκιο της επαρχίας Δέρκων της Κωνσταντινούπολης, μετά την Μικρασιατική καταστροφή.

Έτσι η ενορία τα τιμά και τα εορτάζει, καθώς οι εορτές των Αγίων είναι ημερολογιακά συνεχόμενες. Ο φιλακόλουθος προϊστάμενος του Ναού, π. Χριστοφόρος Καμπίτσης, τέλεσε το Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας ενώ έψαλλε η χορωδία του αγαπητού Πρωτοψάλτου Ζαχαρία Κοντοφρύδη.

Μετά το τέλος της Λειτουργίας τελέσθηκε μνημόσυνο για τους προκεκοιμημένους κτήτορες, ιερείς και ιεροψάλτες του Ναού, ενώ η εψάλλησαν και τα εγκώμια του Αγίου Δημητρίου μπροστά στην λειψανοθήκη.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ