Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 | 14:53

Η μνήμη του αγίου Γερασίμου όπως εορτάστηκε στη μητρόπολη Κορίνθου

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Την Τρίτη, 20 Οκτωβρίου 2015, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος, λειτούργησε στο πανηγυρίζον Ιερό Ησυχαστήριο του Αγίου Γερασίμου Λουτρακίου πλαισιούμενος από ιερείς και διακόνους με την συμμετοχή της Μοναστικής Αδελφότητος και πλήθους πιστών, που έσπευσαν να τιμήσουν την μνήμη του εορτάζοντος Αγίου Γερασίμου του Νοταρά, του εκ Τρικάλων Κορινθίας καταγομένου.

Ο Σεβασμιώτατος ομίλησε στο εκκλησίασμα για την ιστορική οικογένεια των Νοταράδων, την συγγένειά τους με αυτήν των Παλαιολόγων, ως και την ιστορία της εποχής των στην Κων/πολη, τον Μυστρά και την Κορινθία.

Αναφέρθηκε στην ετυμολογία του ονόματος του εορτάζοντος Αγίου Γερασίμου αναλύοντας ότι το πρόθεμα «γερασ-» σημαίνει δώρο, τιμή, έπαθλο, έπαινο, βραβείο και αυτό το εβίωσε ως δώρο Θεού σε αντιπροσφορά της θεοπειθούς και εναρέτου ζωής του.

Τέλος, αναφέρθηκε στην χαρακτηριστική συμβουλή που έδινε ο Άγιος στους υποτακτικούς του «ειρηνεύετε εν εαυτοίς» και «μη τα υψηλά φρονείτε», σε αντιδιαστολή των όσων ως άνθρωποι, οικογένειες και φορείς πράττουμε ιδιαιτέρως την σημερινή εποχή.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ