Σάββατο 20 Απριλίου 2024 | 13:42

Η Μητρόπολη Φθιώτιδος ανεγείρει Πνευματικό Κέντρο στην Τανζανία

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Η Μητρόπολη Φθιώτιδος προχωρά στη ανέγερση Πνευματικού Κέντρου στη πόλη της Μουάνζα.

Μετά την ολοκλήρωση του Καθεδρικού Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου της Μητροπόλεως Μουάνζα στην πόλη της Μουάνζα, τον οποίο ανήγειρε εξ ολοκλήρου η Μητρόπολη Φθιώτιδος και εγκαινίασε ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Θεόδωρος ο Β΄, τον Οκτώ­βριο του 2016, η Μητρόπολη Φθιώτιδος συνεχίζει να εκδηλώνει ενδιαφέρον για την Ιερα­ποστολή και την Μητρόπολη Μουάνζα. Με δικά της έξοδα προχωρά στην ανέγερση μεγάλου Πνευματικού Κέντρου στον αύλιο χώρο του Καθεδρικού Ναού, το οποίο θα περιλαμβάνει στο ισόγειο Γραφεία της Μητρόπολης, αίθουσα τελετών με κουζίνα και κοινόχρηστους χώρους, δωμάτια φιλοξενίας και χώρο για τη λειτουργία τοπικού εκκλησιαστικού Ραδιοφωνικού Σταθμού.

Την πρόταση του Μητροπολίτη κ. Νικολάου αποδέ­χθη­κε με προθυμία ο Μηρεοπολίτης Μουάνζας κ. Ιερώνυμος και άμεσα άρχισε τις δια­­δικασίες για την εκπόνηση των σχεδίων και την έκδοση της άδειας από τις το­πικές αρχές της Τανζανίας.

“Εἶμεθα βέβαιοι, ὅτι ὁ εὐσεβής λαός τῆς Φθιώτιδος, ὅπως ἐστήριξε μέ τίς δωρεές του τήν ἀνέγερση τοῦ μεγαλοπρεποῦς τρισυποστάτου Καθεδρικοῦ Ναοῦ τοῦ Ἁγίου Νικολάου, μέ τήν ἴδια ἀγάπη πρός τήν Ἱεραποστολή θά στηρίξει οἰκονομικῶς καί τήν ἀνέγερση τοῦ Πνευματικοῦ Κέντρου, τό ὁποῖο θά ἀναδειχθεῖ ὡς Κέντρο Ἱεραποστολῆς, πολιτισμοῦ καί ἐκκλησιαστικῆς ζωῆς στήν πόλη τῆς Μουάνζα καί τό ὁποῖον, ὅπως καί ὁ Ἱερός Ναός, θά διακηρύττει τήν ἀγάπη τοῦ εὐγενοῦς λαοῦ τῆς Φθιώτιδος πρός τούς Ἀφρικανούς ἀδελφούς μας καί τήν τιμή πρός τόν φιλέλληνα καί Ἑλληνομαθῆ Μητροπολίτη Μουάνζα κ. Ἱερώνυμο” τονίζει σε ανακοίνωσή της η Μητρόπολη Φθιώτιδος.

Πηγή: Λαμιακός Τύπος

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ