Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 7:19

Η μητρόπολη Σερρών κοντά στους πρόσφυγες

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Σε ένδειξη ανθρωπιστικού ενδιαφέροντος καί εμπράκτου συμπαραστάσεως, κατά την ευαγγελική προτροπή του Κυρίου μας, στους δεινώς δοκιμαζόμενους πρόσφυγες Γεζίντι, που εγκαταστάθηκαν προσφάτως στη δομή Φιλοξενίας (κτήριο πρώην ΚΕΓΕ), στην περιοχή των Σερρών, αντιπροσωπεία της τοπική μας Εκκλησίας, κατόπιν σχετικών συνεννοήσεων, επισκέφθηκε σήμερα το πρωί τον καταυλισμό τους στις παρυφές της πόλεως, με σκοπό να προσφέρει σ’ αυτούς ικανή ποσότητα τροφίμων και ειδών πρώτης επισιτιστικής ανάγκης.

Με παρότρυνση και ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Θεολόγου, κλιμάκιο από ιερείς και λαϊκούς, με επικεφαλής τον δ/ντή του Φιλοπτώχου ταμείου της τοπικής μας Εκκλησίας, Πρωτ. Ευστράτιο Καρατσούλη, προχώρησαν στη διανομή τροφίμων και ειδών προσωπικής υγιεινής, τα οποία θα συμβάλουν, στο μέτρο του δυνατού, στην αντιμετώπιση της δυσχερούς κατάστασης που αυτοί αντιμετωπίζουν.

Η αντιπροσωπεία έγινε δεκτή με εγκαρδιότητα από τον εκπρόσωπο της κοινότητας των προσφύγων και ξεναγήθηκε στον καταυλισμό. Οι πρόσφυγες 450 στον αριθμό εξέφρασαν την ειλικρινή ευγνωμοσύνη τους προς την τοπική Ορθόδοξη Εκκλησία των Σερρών για το ανθρωπιστικό της ενδιαφέρον και την προσφερθείσα έμπρακτη βοήθεια, η οποία θα βοηθήσει στην κάλυψη μέρους των πρώτων αναγκών διαβίωσης τους.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ