Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 14:43

Η Μητρόπολη Μεγάρων ευχαριστεί και κάνει έκκληση

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Συντετριμμένος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας Μεγάρων και Σαλαμίνος κ. Κωνσταντίνος, για την δοκιμασία του εμπεριστάτου ποιμνίου του, από μυχού καρδίας, αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει:

α) Τον Παναγιώτατον Αρχιεπίσκοπον Κωνσταντινουπόλεως, Νέας Ρώμης και Οικουμενικόν Πατριάρχην κ.κ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΝ, για την χθεσινή επιστολή συμπαραστάσεως που του απέστειλε.

β) Τον Μακαριώτατον Προκαθήμενον της Ελλαδικής Εκκλησίας, Αρχιεπίσκοπον Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΝ Β´, για το καθημερινό ανύστακτο ενδιαφέρον του και την επιθυμία του να βρεθεί κοντά στους πληγέντες αδελφούς, για να τους συμπαρασταθεί και να τους στηρίξει με την πατρική του αγάπη, ηθικά και υλικά.

γ) Τους Σεβασμιωτάτους αγίους Αρχιερείς της Εκκλησίας της Ελλάδος, του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και της Εκκλησίας της Κύπρου, που, είτε τηλεφωνικώς, είτε εγγράφως, επικοινώνησαν μαζί του εκφράζοντας το φιλάδελφον προς τον Ποιμένα μας, αλλά και την συμπάθειά τους για τον δοκιμαζόμενο λαό της Μάνδρας και της Νέας Περάμου, καθώς και την ευγενή πρόθεσή τους να βοηθήσουν ποικιλοτρόπως.

δ) Τα Σωστικά Συνεργεία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, τον Ερυθρό Σταυρό, την Ελληνική Αστυνομία, τον Ελληνικό Στρατό, την Τροχαία, την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος, τον Σύνδεσμο Δήμων για την Προστασία και την Ανάπλαση του Πεντελικού, τους Εθελοντικούς Συλλόγους, αλλά και τους ιδιώτες Εθελοντές, που κατέβαλαν και καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να σώσουν τους συνανθρώπους τους και να τους βοηθήσουν ποικιλοτρόπως.

ε) Τις δύο Δημοτικές Αρχές, Μάνδρας, Ειδυλλίας και Ερυθρών και Μεγάρων και Νέας Περάμου, αλλά και την Αντιπεριφέρεια Δυτικής Αττικής, που νυχθημερόν αγωνίζονται δεόντως για την ανακούφιση των πνευματικών του παιδιών.

στ´) Τον Ιερό Κλήρο της Μητροπόλεως μας, που συμπαραστέκεται καθηκόντως στο ποίμνιό του αυτές τις δύσκολες στιγμές της καταστροφής.

ζ) Τις Μοναστικές Αδελφότητες της Μητροπολιτικής μας Περιφερείας για την αδιάλειπτη, εντατική προσευχή που κάνουν, για τους θανόντες, τους τραυματίες, τους αγνοουμένους, τις οικογένειές τους και τους αδελφούς που καταστράφηκαν τα σπίτια και οι επιχειρήσεις τους.

Ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας, βρέθηκε στα συντρίμμια της ισοπεδωμένης Μάνδρας για να στηρίξει τα πληγωμένα πνευματικά του παιδιά. Επισκέφτηκε τους τραυματίες στο Θριάσιο Νοσοκομείο, τους ενεθάρρυνε και τους μετέφερε ελπίδα. Επισκέφτηκε Διασωστικά Συνεργεία για να ευχαριστήσει τα μέλη τους και να τονώσει το δύσκολο έργο τους.

Την Κυριακή, 19η Νοεμβρίου 2017, θα τελέσει την Θεία Λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης της κατεστραμμένης Μάνδρας και εν συνεχεία θα τελέσει τις πρώτες δύο Κηδείες των θυμάτων εκ των θανατηφόρων καιρικών φαινομένων. Ακόμη αύριο το μεσημέρι θα τελέσει την Εξόδιο Ακολουθία θύματος της κακοκαιρίας στην Νέα Πέραμο.

Ο Σεβασμιώτατος παρακαλεί όλους να προσεύχονται αδιάλειπτα για τους πληγέντες και, όσοι επιθυμούν να βοηθήσουν οικονομικά ή υλικά, μπορούν να προσφέρουν τα παρακάτω είδη, αφού προηγουμένως συνεννοηθούν στο τηλέφωνο / τηλεομοιότυπο της Πρωτοσυγγελλίας 2296025138, ή στον λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου immegaron@gmail.com, για να τους δοθούν είτε ο αριθμός λογαριασμού της Τραπέζης, είτε ο τόπος παραδόσεως των υλικών αγαθών.

Είδη:
i) Κουβέρτες.
ii) Ρούχα όλων των ειδών.
iii) Ξηρά Τροφή και κονσέρβες.
iv) Τρόφιμα μακράς διαρκείας και είδη προσωπικής υγιεινής.

Θερμή παράκληση, επειδή όλα τα παραπάνω θα διανεμηθούν στους πληγέντες αδελφούς μας, οι οποίοι είχαν όλοι αξιοπρεπή νοικοκυριά, οι κουβέρτες και τα ρούχα να είναι μόνο καινούργια και αρίστης καταστάσεως και τα είδη τροφίμων να μην έχουν ήδη λήξει ή να μην λήγουν σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ