Τρίτη 23 Απριλίου 2024 | 18:32

Η Μητρόπολη Ιεραπύτνης μοίρασε δέματα σε ενδεείς οικογένειες

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

του Θωμά Αναστασιάδη

Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ του Λασιθίου, την Παρασκευή 22-12-2017, ο Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος, εν όψει της μεγάλης εορτής των Χριστουγέννων, διένειμε νωπά κοτόπουλα και τυρί σε 230 οικογένειες και 622 ενδεείς απόρους και νεοπτώχους συνανθρώπους του ποιμνίου του, που βιώνουν πιο έντονα τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης των τελευταίων ετών.

Οι Εφημέριοι και μέλη των Εκκλησιαστικών Συμβουλίων παρέλαβαν τα τρόφιμα που θα διανεμηθούν στους καταγεγραμμένους ανά Ενορία οικονομικά ασθενέστερους ενορίτες, προκειμένου και αυτοί να εξασφαλίσουν τα στοιχειώδη αγαθά κατά τις ημέρες των εορτών.

Η παραλαβή πραγματοποιήθηκε το πρωί στο Μητροπολιτικό μέγαρο για τις Ενορίες της ευρύτερης περιοχής Ιεράπετρας, και το μεσημέρι στην αίθουσα Συσσιτίου του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Σητείας, για τις Ενορίες του Δήμου Σητείας.

Ειδικότερα, με δαπάνες του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου της Ιεράς Μητροπόλεως Ιεραπύτνης και Σητείας αγοράστηκαν και διανεμήθηκαν 755 κιλά νωπά κοτόπουλα και 250 κιλά τυρί γραβιέρα, τα οποία θα διανεμηθούν σε άνεργους και νεόπτωχους, που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας σε όλη την Μητροπολιτική περιφέρεια.

Οι Εφημέριοι ευχαρίστησαν τον Σεβασμιώτατο κ.Κύριλλο για τη συνέχιση της φιλανθρωπικής δραστηριότητας, ώστε τις άγιες μέρες των Χριστουγέννων, να έχουν τα στοιχειώδη οικογενένιες μαστιζόμενες από την κρίση.

Επίσης οι ιερείς υποσχέθηκαν ότι, στο μέτρο του δυνατού, θα συμβάλλουν και οι Ενορίες τους, προσθέτοντας στα δέματα αγάπης και άλλά είδη τροφίμων, όπως ζυμαρικά, ρύζι, όσπρια, γάλα κ.λπ., στο πλαίσιο της έμπρακτης αλληλεγγύης σε όλους όσοι αντιμετωπίζουν προβλήματα διαβίωσης, λόγω της οικονομικής κρίσης.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ