Τρίτη 19 Μαρτίου 2024 | 8:15

Η Μητρόπολη Δημητριάδος τιμά την μνήμη των κατηχητόπουλων στην Συρία

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Αφιερωμένη στους πέντε νέους Μάρτυρες της Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Συρία, που σφαγιάστηκαν από φανατικούς τζιχαντιστές, θα είναι η γιορτή λήξης του Κατηχητικού έτους, που διοργανώνει η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος στην κάτω Ιερά Μονή Παναγίας Ξενιάς, την Κυριακή 19/5.

Πρόκειται για μία κατηχήτρια και τέσσερα κατηχητόπουλα, που δολοφονήθηκαν άγρια, προ ημερών, την ώρα του κατηχητικού στην ενορία τους, των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, στην Σελευκούπολη, στον βορρά της επαρχίας Χάμα, της Κεντρικής Συρίας, όταν τα παιδιά έπαιζαν στην αυλή. Οι νέοι αυτοί Μάρτυρες προστέθηκαν στην χορεία των χιλιάδων νέων Μαρτύρων της πίστεως, οι οποίοι θυσιάστηκαν στην Μέση Ανατολή τα τελευταία χρόνια, σε περιοχές όπου έδρασαν και δρουν ακόμη ακραίοι φανατικοί ισλαμιστές. Σημειώνεται ότι ένα ακόμα κατηχητόπουλο νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση σε νοσοκομείο της περιοχής.

Με απόφαση του Σεβ. Ποιμενάρχου μας κ. Ιγνατίου, η γιορτή των παιδιών των κατηχητικών Σχολείων της Τοπικής μας Εκκλησίας θα είναι αφιερωμένη στην μνήμη των συνηλικιωτών τους Παιδομαρτύρων και της Κατηχήτριάς τους. Γι’ αυτό, στο τέλος της Θείας Λειτουργίας που θα τελεστεί στο Καθολικό της νέας Ιεράς Μονής Παναγίας κάτω Ξενιάς, θα ψαλεί μνημόσυνο στην μνήμη τους, ενώ σε ειδικό χώρο, στο προαύλιο της παλιάς Μονής, θα φυτευτούν πέντε δένδρα, στα οποία θα δοθούν τα ονόματα των νέων Μαρτύρων.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ