Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 | 14:54

Η Μεγάλη Παρασκευή στην Μητρόπολη Χαλκίδος

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Η Πόλη της Χαλκίδος, ιστορική έδρα της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων, έζησε τα μεγάλα γεγονότα του Θείου Δράματος την Μεγάλη Παρασκευή 6 Απριλίου 2018 με κέντρο λατρείας τους Ιερούς Ναούς της, στους οποίους συνάχθηκαν πλήθη ευσεβών χριστιανών.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσόστομος, το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής, αφού κατά παλαιά συνήθεια προσκύνησε τους Επιταφίους των Ιερών Ναών της γενέτειράς του Βασιλικού Χαλκίδος, της Κοιμήσεως της Θεοτόκου και του Οσίου Ιωάννου του Ρώσσου, όπως και του Ι. Ναού Αγίου Τρύφωνος Νέας Λαμψάκου, μετέβη στον Ι. Ναό Αγίου Νικολάου Χαλκίδος, όπου συμπροσευχήθηκε από του Ιερού Βήματος κατά τις Ακολουθίες των Μεγάλων Ωρών και εν συνεχεία χοροστάτησε και ομίλησε στον Εσπερινό της Αποκαθηλώσεως, με την παρουσία και την συμμετοχή πλήθους ευσεβών χριστιανών.

Το απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής, ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στην Ακολουθία του Επιταφίου στον Μητροπολιτικό Ι. Ναό του Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος και εν συνεχεία προεξήρχε στην Λιτανεία του Επιταφίου, μέχρι την Παραλία της Πόλεως, όπου πραγματοποιήθηκε, μετά την Ακολουθία στις Εκκλησιές της Πόλης μας, η συγκέντρωση 7 Επιταφίων ισαρίθμων Ιερών Ναών και ετελέσθη Δέηση.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος ομίλησε προς τα πλήθη του Λαού, που κατέκλυσαν την Παραλία της Χαλκίδος, με αφορμή την φράση των Γραμματέων και των Φαρισαίων «συμφέρει ημίν ίνα είς αποθάνει υπέρ του λαού».

Στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό, στην Λιτανεία του Επιταφίου, αλλά και στην Δέηση στην Παραλία, η Χορωδία των Νέων της Ιεράς Μητροπόλεως έψαλε τα Εγκώμια, σε συνεργασία με τους Ιεροψάλτες του Ιερού Ναού και την Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Χαλκιδέων.

Ενώ ο Σεβασμιώτατος είχε προγραμματίσει την μετάβαση του στη Σκιάθο, όπως πραγματοποιεί συνεχώς την τελευταία πενταετία, εν τούτοις η κακοκαιρία και οι ισχυρότατοι άνεμοι, δεν επέτρεψαν τον απόπλου του σκάφους.

(Φωτογραφίες: Παρασκευή Σπυροπούλου)

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ