Τρίτη 16 Απριλίου 2024 | 11:46

Η “Λυδία η Φιλιππησία” ο τελευταίος σταθμός της επίσκεψης του Οικουμενικού Πατριάρχη στη μητρόπολη Σερρών

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕΡΡΕΣ: Σοφία Καρεκλά- Γιώργος Φερδής

Η Ορθόδοξη Χριστιανική Αδελφότητα Αγία Λυδία η Φιλιππησία στην Ασπροβάλτα ήταν ο τελευταίος σταθμός της επίσκεψης του Οικουμενικού Πατριάρχη στην μητρόπολη Σερρών, πριν αναχωρήσει για την Κωνσταντινούπολη.

Λίγο πριν το μεσημέρι, μετά την στάση του στην Αμφίπολη όπου ξεναγήθηκε από την κ. Περιστέρη στον λόφο Καστά, ο κ. Βαρθολομαίος είχε θερμή υποδοχή από τα μέλη της αδελφότητας, τους προσκυνητές και τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής της Ασπροβάλτας.

Στον ναό της αγίας Λυδίας τελέστηκε δοξολογία προς τιμήν του. Ο μητροπολίτης Σερρών κ. Θεολόγος, στην ομιλία του, αναφέρθηκε στις δραστηριότητες της αδελφότητας, στο ιεραποστολικό κι εκδοτικό της έργο, χαρακτηρίζοντάς την “κόσμημα για την τοπική εκκλησία”.

Η Μαρία Κράλλη, εκ μέρους της αδελφότητος, μίλησε για την πορεία της αδελφότητας κι εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της στον κ. Βαρθολομαίο για τη σημερινή του επίσκεψη στην αγία Λυδία.

Από την πλευρά του, ο κ. Βαρθολομαίος αναφέρθηκε στις εκδόσεις που έχει κάνει κατά καιρούς το τυπογραφείο της αδελφότητας για το Οικουμενικό Πατριαρχείο κι εξήρε το ιεραποστολικό της έργο.

Μετά τη δοξολογία, ο Οικουμενικός Πατριάρχης τέλεσε τρισάγιο στον τάφο του πατρός Θεόφιλου Ζησόπουλου, ιδρυτή και πνευματικού προϊστάμενου της αδελφότητας. Κατόπιν, ξεναγήθηκε στους χώρους της αδελφότητας και αναχώρησε για την Κωνσταντινούπολη πλήρως ικανοποιημένος και με τις καλύτερες εντυπώσεις από το σύνολο της επίσκεψής του στη μητρόπολη Σερρών.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ