Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 13:56

Η λιτανεία του Αγίου Γεωργίου στην Ακαδημία Πλάτωνος με άρωμα….Επτανήσων!

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Ολοκληρώθηκαν με πανηγυρικό τρόπο οι εορταστικές εκδηλώσεις της λαμπροφόρου πανηγύρεως, του Αγίου ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου στην ιστορική περιοχή της Ακαδημίας Πλάτωνος. Απόψε το απόγευμα τελέστηκε ο Μεθέορτος Εσπερινός με τη συμμετοχή πολλών ιερέων της Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Και ενώ όλα ήταν έτοιμα για την πραγματοποίηση της λιτάνευσης, μια αναποδιά του καιρού ανέτρεψε τα σχέδια των διοργανωτών.

Η αλλαγή αυτή όμως έδωσε ένα άλλο τόνο στην πανήγυρη κάθώς, προκειμένου να μην ματαιωθεί η λιτάνευση, οι υπεύθυνοι του ναού αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν την περιφορά των λειψάνων του Αγίου Γεωργίου, της Αγίας Αικατερίνης και της Αγίας Οσιοπαρθενομάρτυρος Παρασκευής εντός του Ναού τρεις φορές.  Την πομπή συνόδευσαν οι ήχοι της Φιλαρμονικής του Δήμου Αθηναίων, που παιάνισαν τα εμβατήρια από τον γυναικωνίτη του Ναού θυμίζοντας….ζακυνθινές φιέστες!!!!

Πρό της απολύσεως ο προϊστάμενος του ναού, π. Χριστόδουλος Κατσαντωνόπουλος, με αφορμή το ασυνήθιστο αυτό γεγονός επεσήμανε ότι “γι’ όλα υπάρχει λύση μέσα στην Εκκλησία”. Επίσης παίρνοντας αφορμή από την μεγάλη προσέλευση των πιστών το εορταστικό αυτό διήμερο, τόνισε ότι “ότι τα ιερά λείψανα και οι ιερές εικόνες είναι εκείνα τα οποία έλκουν τους ανθρώπους στους ιερούς ναούς. Αυτά τα ιερά λείψανα τα οποία κατέχουμε ως πολύτιμο και ανεκτίμητο θησαυρό στον ιερό μας ναό ήλθατε να προσκυνήσετε” είπε, απευθυνόμενος προς τους ευσεβείς χριστιανούς “αλλά και να αντικρίσετε στην ιερή του εικόνα την γλυκιά και προσηνή μορφή του Αγίου μας, ο οποίος μαρτύρησε σε νεανική ηλικία.

Σε άλλο σημείο τόνισε πως “οι ισχυροί της γής οι οποίοι έχουν τις τύχες των ανθρώπων στα χέρια τους, δημιουργούν καταστάσεις δύσκολες για τους ανθρώπους, αλλά ξεχνούν ότι απέναντι στα μάτια του Θεού είναι ανίσχυροι όπως και όλοι μας, βέβαια όσα συμβαίνουν στις ζωές μας ο Θεός τα επιτρέπει, γι’ αυτό και εμείς κάνουμε υπακοή στο θέλημά Του. Κλείνοντας την σύντομη ομιλία του, ο π. Χριστόδουλος, επαίνεσε τον πιστό λαό του Θεού, ο οποίος προσέτρεξε, να προσκυνήσει τα ιερά λείψανα και την ιερά εικόνα του Αγίου Γεωργίου, και παρεκάλεσε να παραδειγματιστούμε απο τον ίδιο, ο οποίος αντιστάθηκε στους ισχυρούς άνδρες της εποχής του, αψηφώντας τον κίνδυνο της ζωής του, διότι ήθελε να ακολουθήσει τον τρόπο ζωής του Λόγου του Ευαγγελίου.

Επισημαίνοντας ότι “η Εκκλησία, αλλά και η ζωή της Εκκλησίας είναι εκείνη η οποία δίδει νόημα στις ζωές των ανθρώπων. Όσο και να θέλουν κάποιοι να την παρουσιάζουν ως ένα οργανισμό ο οποίος είναι μόνο για να μοιράζει τρόφιμα και φάρμακα, τα οποία και αυτά τα κάνει γιατί είναι η φιλόστοργος μητέρα, δεν είναι αυτό, αλλά είναι ο πνευματικός θεσμός εκείνος ο όποιος στηρίζει τους ανθρώπους και ενισχύει αυτούς. Που θα βρούνε οι άνθρωποι ένα πνευματικό στήριγμα εκτός της Εκκλησίας; Που θ’ ανακαλύψουν ένα πνευματικό αποκούμπι για να ξαποστάσουν απο την βάσανο της ζωής; Που θα στρέψει ο πονεμένος άνθρωπος το βλέμμα του, για να λάβει δύναμη και παρηγοριά; Πουθενά αλλού εκτός αυτής. Γι’ αυτό όσοι τάζουν ότι θα ξεπεραστούν τα κάθε είδους προβλήματα, δεν πρόκειται να το πετύχουν γιατί δεν έχουν το Θεό μέσα τους κι όποιος δεν έχει το Θεό μέσα του, δεν μπορεί να καταφέρει τίποτα σωστό και ωφέλιμο για τον άνθρωπο.”

Τέλος ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Μαραθώνος κ. Μελίτωνα και τους αδελφούς ιερείς οι οποίοι προσήλθαν και λάμπρυναν με την συμμετοχή τους, τα μέλη των Εθελοντών Σαμαρειτών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, τους Προσκόπους του 24ου Συστήματος Προσκόπων Κολωνού, το τμήμα της Φιλαρμονικής του Δήμου Αθηναίων, αλλά και όλους τους συνεργάτες και εργαζομένους του Ιερού Ναού, όπως και τον πιστό και ευσεβή λαό, ευχόμενος “και του χρόνου να μας αξιώσει ο Άγιος Γεώργιος να τον εορτάσουμε και πανηγυρίσουμε, όπως του αρμόζει.”

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ