Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 | 17:53

Η λιτανεία στον Παλαιό Ταξιάρχη Περιστερίου

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA.INFO | Μάρκος Παπαγεωργίου Η πόλη του Περιστερίου πανηγύρισε απόψε τη Σύναξη των Επουρανίων Ασωμάτων Δυνάμεων στον εορτάζοντα Ι. Ν. Παμμεγίστων Ταξιαρχών (Παλαιός), στο πλαίσιο των πανηγυρικών εκδηλώσεων “Ταξιάρχεια 2018”, με τη συμμετοχή πλήθους πιστών.

Του πανηγυρικού εσπερινού προεξήρχε ο Ιεροκήρυκας της Μητροπόλεως Περιστερίου αρχιμανδρίτης Γεράσιμος Καραμολέγκος, πλαισιωμένος από ιερείς της Μητροπόλεως.

Στην ομιλία του προς τους πιστούς ο π. Γεράσιμος τόνισε τη σημασία της Σύναξης των Αρχαγγέλων. “Να συνεχίσουμε την προσπάθεια της προσευχής μας και να ακολουθήσουμε το παράδειγμα των Ταξιαρχών. Να μιμηθούμε τον Αρχιστράτηγο Μιχαήλ στο σώσιμο των αγίων Αγγέλων από τον όλεθρο και τον Εωσφώρο”.

Τέλος, ευχήθηκε “Να μην αποτρέπουμε τον προσωπικό Φύλακα Άγγελό μας , από το να είναι κοντά μας, να μας προστατεύει από την πτώση, από το δέσιμο με τα πρόσκαιρα, την ανοησία, που είμαστε περικυκλωμένοι και την επιπολαιότητα”.

Εν συνεχεία τελέστηκε η λιτάνευση της εικόνας των Παμμεγίστων Ταξιαρχών και της τιμίας χειρός του Αγίου Τρύφωνος, που φιλοξενείται στο Ναό από το Σάββατο από την Ι.Μ. Οσίου Λουκά Βοιωτίας.

Λίγο προ της απολύσεως ο π. Γεράσιμος ευχαρίστησε θερμά το λαό του Περιστερίου, που πανηγυρίζει δύο Ιερούς Ναούς Ταξιαρχών.

Με τη σειρά του ο προιστάμενος του Ναού π. Ελευθέριος Κουναλάκης απηύθυνε ευχαριστίες προς τον Καθηγούμενο της Μονής Οσίου Λουκά αρχιμανδρίτη π. Σεραφείμ Παυλίδη, που συνόδευσε το Ιερό λείψανο, τον δήμαρχο Περιστερίου κ. Ανδρέα Παχατουρίδη, τη φιλαρμονική ορχήστρα του Δήμου Περιστερίου, το Σύλλογο Κρητών Περιστερίου, τις κύριες του Ερυθρού Σταυρού, τους απλούς πιστούς που συνέρρευσαν απόψε και όλους όσους συμμετείχαν της λαμπρής αυτής πανηγύρεως.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ