Τρίτη 19 Μαρτίου 2024 | 6:39

Η λιτάνευση του Τιμίου Σταυρού στην πόλη των Τρικάλων

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA.INFO | Τρίκαλα – Αναστάσιος Βόπης Στον ιερό ναό των αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Τρικάλων τελέστηκε το απόγευμα της Παρασκευής, ο πανηγυρικός εσπερινός για την εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού.

Της ακολουθίας προεξήρχε ο μητροπολίτης Ναζαρέτ κ. Κυριακός και συγχοροστάτησαν ο μητροπολίτης Τρίκκης κ. Χρυσόστομος και ο επίσκοπος Μοζαμβίκης κ. Χρυσόστομος.

Ακολούθησε μεγαλοπρεπής λιτάνευση του Τιμίου Σταυρού που βρίσκεται αυτές τις ημέρες στα Τρίκαλα από τα Ιεροσόλυμα στους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Η μπάντα του δήμου Τρικκαίων συνόδευε την ιερά λιτανεία και μαζί με το στρατιωτικό άγημα της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών, απέδιδαν τις δέουσες τιμές που αρμόζουν στο ιερό κειμήλιο της Ορθοδοξίας μας.

Η λιτάνευση του Τιμίου Σταυρού στην πόλη των Τρικάλων

Δημοσιεύτηκε από Orthodoxia.Info στις Σάββατο, 14 Σεπτεμβρίου 2019

Στην συνέχεια στον προαύλιο χώρο του ναού πραγματοποιήθηκε η τέλεση της αρτοκλασίας με την παρουσία των αρχών της πόλεως και με την συμμετοχή εκατοντάδων Τρικαλινών, που προσήλθαν να προσκυνήσουν το σύμβολο της χριστιανοσύνης.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο μητροπολίτης Ναζαρέτ κ. Κυριακός ο οποίος αναφέρθηκε στην σημερινή δεσποτική εορτή του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού, τονίζοντας πως «ο Τίμιος Σταύρος αποτελεί για εμάς τους χριστιανούς το σύμβολο της αγάπης και της ειρήνης» και πρόσθεσε πως «έχει την δύναμη να μας περνάει από τον θάνατο στην ανάσταση».

Να αναφερθεί ότι το Τίμιο Ξύλο σήμερα το απόγευμα στις 07:00, θα μεταφερθεί στην πανηγυρίζουσα ιερά μονή αγίου Βησσαρίωνος Δουσίκου στην Πύλη, όπου σήμερα και αύριο τιμά την μνήμη του προστάτου της αγίου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ