Σάββατο 20 Απριλίου 2024 | 10:52

Η λιτάνευση στον Άγιο Παντελεήμονα Κερατσινίου

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Με την λιτάνευση της εικόνας και των ιερών λειψάνων ολοκληρώθηκαν οι φετινοί εορτασμοί στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονα Κερατσινίου.

Απόψε τελέστηκε ο μεθέορτος εσπερινός χοροστατούντος του Επισκόπου Χριστιανουπόλεως κ. Προκοπίου και με την συμμετοχή δεκάδων ιερέων της Μητροπόλεως.

Εν συνεχεία τελέστηκε η λιτάνευση με την συμμετοχή εκατοντάδων πιστών, ενώ συμμετείχε ο δήμαρχος Κερατσινίου Χρήστος Βρεττάκος, οι βουλευτές Νεράντζης και Τραγάκης της ΝΔ και Νίνα Κασιμάτη του ΣΥΡΙΖΑ, παιάνισε η Φιλαρμονική του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, ενώ την εικόνα πλαισίωσε η Ένωση Κρητών Κερατσινίου -Δραπετσώνας “Αρκάδι”.

Με την επάνοδο της πομπής στο ναό ο Επίσκοπος Χριστιανουπόλεως τόνισε πως η φετινή πανήγυρη στιγματίζεται από την εθνική τραγωδία που πρακάλεσαν οι πυρκαγιές στην Αττική και ευχήθηκε στους πληγέντες να λάβουν την εξ’ υψους παρηγορία. Τόνισε δε την φράση του Αποστόλου Παύλου “καυχώμεθα εις τας θλίψεις, γινώσκοντες ότι θλίψις εργάζεται υπομονήν, η δε υπομονή δοκιμήν, η δε δοκιμή ελπίδα, η δε ελπίς δεν καταισχύνει, διότι αγάπη του Θεού είναι εκκεχυμένη εν ταις καρδίαις ημών”, ευχόμενος μέσα από την θλίψη και την δοκιμασία να σφυρηλατηθεί η ελπίδα και η πίστη προς τον Θεό.

Επαίνεσε τον π. Εμμανουήλ Καροφυλλάκη και τους συνεργάτες του για την οργάνωση της πανηγύρεως, αλλά και για το έργο που επιτελείται στο Ίδρυμα “Στοργή Γερόντων”.

Από την πλευρά του ο π. Εμμανουήλ ευχαρίστησε όλους όσους συμμετείχαν και όσους εργάστηκαν για την οργάνωση της φετινής πανηγύρεως. Τόνισε δε, πως το φετινό γλέντι ματαιώνεται λόγω των δυσάρεστων γεγονότων με τις πυρκαγιές στην Αττική.

Τέλος οι συνεργάτες του ναού είχαν ετοιμάσει τράπεζα με κρητικά εδέσματα για όλους τους πιστούς.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ