Τρίτη 16 Απριλίου 2024 | 17:00

Η λιτάνευση στην Αγία Μαρίνα Ηλιούπολης

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA.INFO | Μάρκος Παπαγεωργίου Ολοκληρώθηκαν απόψε στην Ηλιούπολη με μία μεγαλειώδη λιτάνευση της εικόνας και του ιερού λειψάνου της μεγαλομάρτυρος Αγίας Μαρίνας οι πανηγυρικές εκδηλώσεις για την εορτή της.

Νωρίτερα είχαν ψαλλεί οι Χαιρετισμοί μπροστά στην εικόνα της Αγίας Μαρίνας και ο μεθέορτος εσπερινός, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Ισπανίας κ. Πολυκάρπου και συμπαρισταμένων πλήθους ιερέων της Αρχιεπισκοπής και άλλων Μητροπόλεων.

Την εικόνα συνόδευε άγημα του Στρατού Ξηράς ενώ συμμετείχαν οι σύλλογοι Κρητών και Ηπειρωτών, Ιερόπαιδες καθώς και σχηματισμοί με κορίτσια των κατηχητικών σχολείων.

Κατά τη διάρκεια της λιτάνευσης τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο Ανεξαρτησίας για τα θύματα της Ποντιακής Γενοκτονίας, αφού ο εορτασμός είχε αφιερωθεί στη συμπλήρωση 100 ετών από την επέλαση των Νεοτούρκων στον Πόντο.

Λίγο προ της απολύσεως ο προϊστάμενος του ναού π. Σεραφείμ Δημητρίου απηύθυνε θερμές ευχαριστίες προς τον Μητροπολίτη κ. Πολύκαρπο, τους ιερείς που μετείχαν της πανηγύρεως και τους παρόντες τον υπουργό Τουρισμού κ. Θεοχάρη Θεοχάρη τους βουλευτές κ. Κωνσταντίνο Κυρανάκη, κ. Βασίλειο Σπανάκη, κα. Ραλλία Χρηστίδου, στους οποίους ευχήθηκε για τα νέα τους καθήκοντα, τονίζοντας ότι η ορκωμοσία τους έγινε ανήμερα της αγίας Μαρίνης, τον νεοδιορισθέντα Γ.Γ. του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Μιχάλη Σταυριανουδάκη, τον αναπληρωτή δήμαρχο Ηλιουπόλεως κ. Κωστή Παπαδόπουλο, στο πρόσωπο του οποίου ευχαρίστησε όλο το προσωπικό του Δήμου για τη συμβολή του στην εορτή, τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου τους αντιδημάρχους και τους δημοτικούς συμβούλους, την περιφερειακή σύμβουλο κα Ελένη Αβραμοπούλου, το άγημα του Στρατού Ξηράς και τον επικεφαλής Υπολοχαγό κ. Βασίλειο Κουτσογιάννη, τη φιλαρμονική ορχήστρα του Στρατού και του Πυροσβεστικού Σώματος, τους συλλόγους Κρητών και Ηπειρωτών Ηλιουπόλεως και όλους τους εθελοντές συνεργάτες του ναού .

Τέλος καλωσόρισε τους Ρωμαιοκαθολικούς σπουδαστές της ελληνικής γλώσσας, κληρικούς και μαθητές από 19 χώρες από όλο τον κόσμο, οι οποίοι βρίσκονται στη χώρα μας ως υπότροφοι της Αποστολικής Διακονίας. Καθώς επίσης και τους ορθοδόξους αδερφούς από τη Συρία και το Πατριαρχείο Αντιοχείας, που διδάσκονται την ελληνική γλώσσα στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, με πρόγραμμα του ελληνικού κράτους και στεγάζονται στο οικοτροφείο της Αποστολικής Διακονίας.

Στη συνέχεια ακολούθησε λαϊκό πανηγύρι με Μικρασιατική μουσική και χορούς από το Χορευτικό Λαογραφικό Όμιλο Ηλιούπολης, αφιερωμένο στο χρυσό Ιωβηλαίο από της χειροτονίας εις πρεσβύτερο του Βουρλιωτικής καταγωγής Αρχιμανδρίτη Χρυσόστομου Ξυνού, παλαιότερα προϊστάμενου του ναού.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ