Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 | 14:43

Η Κυριακή των Βαΐων στη Μητρόπολη Λαγκαδά

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Την Κυριακή των Βαΐων, 1η Απριλίου ε.έ., τιμήθηκε συμφώνος προς της εκκλησιαστική τάξη και με τη δέουσα εκκλησιαστική λαμπρότητα, εις την Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης, η εορτή της εις Ιερουσαλήμ θριαμβευτικής Εισόδου του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού.

Την παραμονή της εορτής το εσπέρας, τελέσθηκε ο Αρχιερατικός Εσπερινός εις τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Λαγκαδά, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννου, ο οποίος και ομίλησε καταλλήλως προς το εκκλησίασμα, μεταξύ των οποίων παρέστη και αντιπροσωπεία του χορευτικού τμήματος του Ιερού Ναού της Αγίας Βαρβάρας Θεσσαλονίκης, τα παιδιά του οποίου έψαλλαν τα κάλαντα του Λαζάρου ενώ οι κυρίες προσέφεραν τα παραδοσιακά Λαζαράκια προς όλους τους παρισταμένους.

Το πρωί της Κυριακής των Βαΐων, στο κατάμεστο από πλήθος πιστών και στολισμένο με «Βάϊα Φοινίκων», ενοριακό Ιερό Ναό των Αγίων Αθανασίου του Μεγάλου και Αγίου Νεκταρίου, Επισκόπου Πενταπόλεως της κωμοπόλεως του Καβαλλαρίου, ετελέσθη η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά κ.κ. Ιωάννου, στο τέλος της οποίας πραγματοποιήθηκε η λιτάνευσις της Ιεράς Εικόνας της Βαϊοφόρου καθώς εψάλησαν και οι περί του Ζωοδόχου Κυρίου Τάφου προβλεπόμενοι ύμνοι, όπως ορίζει το Ιεροσολυμίτικο Τυπικό, ενώ παράλληλα μοιράστηκαν σύμφωνα με το έθος και την τάξη της Αγίας μας Εκκλησίας και τα ευλογημένα Βάϊα.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά κ. Ιωάννης, αναφέρθηκε στην σημερινή εορτή και στο μήνυμα της νίκης επί του θανάτου που μεταφέρεται μέσα από τα τους κλάδους των Βαΐων που κρατούμε, καθώς επίσης και στην μεγάλη μορφή της Οσίας Μαρίας της Αιγυπτίας, υπογραμμίζοντας την μεταποιητική δύναμη της Εκκλησίας μας η οποία δίδει σε όλους μας την δύναμη εκείνη ώστε να αγαπήσουμε την μετάνοια και ακούγοντας τον Λόγο του Ιησού, να μπορέσουμε να πορευθούμε μαζί Του, ζώντας την Χαρά της Αναστάσεως .

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ