Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 | 12:59

Η Κυριακή του Τυφλού στην μητρόπολη Κερκύρας- Λιτανεία της εικόνας της Παναγίας

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος λειτούργησε την Κυριακή του Τυφλού 17 Μαΐου 2015 στην ενορία των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καναλίων.

Στο κήρυγμα στους πιστούς, ο κ. Νεκτάριος τόνισε ότι οι άνθρωποι δεν κατάλαβαν ποιος ήταν ο Χριστός και γι’ αυτό Τον αντιμετώπισαν με κακία και απόρριψη. Ο τυφλός ήταν δυστυχισμένος άνθρωπος, διότι δεν είχε μπορέσει να δει ποτέ το φως της ημέρας, μπερδευόταν καθώς περπατούσε, ζητιάνευε για να επιβιώσει. Ο Χριστός, με τον πηλό, ξαναδημιούργησε τον τυφλό, καθώς του έδωσε τα μάτια και το φως. Κι ενώ οι άνθρωποι θα έπρεπε να δοξάσουν τον Θεό για το θαύμα, έμειναν στην τυπολατρία, καταδικάζοντας τον Χριστό ως αμαρτωλό, διότι παραβίασε το Σάββατο.

Το ίδιο συμβαίνει και ανά τους αιώνες. Υπάρχουν εκείνοι που αποδέχθηκαν τον Χριστό ως τον Αναστάντα εκ των νεκρών, τον σωτήρα και λυτρωτή των πάντων. Υπάρχουν και εκείνοι που ανά τους αιώνες αμφισβητούν τον Χριστό και την πίστη και δηλητηριάζουν τις ψυχές των ανθρώπων, ιδιαιτέρως των νέων, με μισαλλοδοξία, εξ αφορμής των παθών τους και για το γεγονός ότι ο Χριστός δεν τους βολεύει.

Αυτό συμβαίνει και στις μέρες μας. Μάλιστα, αυτό το διάστημα υπάρχουν κάποιοι που εμμένουν να στάζουν χολή εναντίον εκείνων που προσκυνούν τα άγια λείψανα, ζητώντας χάρη και ευλογία από τον Θεό δια των αγίων. Υπάρχουν και εκείνοι, οι οποίοι σφαγιάζουν χριστιανούς στην Μέση Ανατολή, οδηγώντας στο μαρτύριο.

Η πίστη γίνεται το κριτήριο, με βάση το οποίο αποκαλύπτεται η Αλήθεια. Και τότε οι άνθρωποι καλούνται να επιλέξουν το α ν θα ακολουθήσουν τον Χριστό ή θα Τον αρνηθούν. Μόνο όμως όσοι πιστεύουν, βλέπουν αληθινά και χαίρονται με την Ανάσταση και την ελπίδα που μας δίδεται από τον Θεό. Αυτήν την οδό προέτρεψε ο κ. Νεκτάριος να ακολουθήσουν οι πιστοί.

Με το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Μητροπολίτης Κερκύρας τέλεσε τον αγιασμό για την λειτουργία κέντρου νεότητας στην Ενορία, επαινώντας τον εφημέριο π. Σπυρίδωνα Κοσκινά για την οργάνωση και τις πολλές ενοριακές δραστηριότητες.

Το απόγευμα της Κυριακής του Τυφλού, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος προεξήρχε της λιτανείας της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας, με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου, φιλαρμονικών και των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών του νησιού, στο προάστιο Ποταμός.

Ο κ. Νεκτάριος αναφερόμενος στο θαύμα της Παναγίας, που απήλλαξε την Κέρκυρα από την ανομβρία στις αρχές του 16ου αιώνα, εκθείασε την θερμή πίστη των κατοίκων προς την Μητέρα του Θεού, ευχόμενος και οι σημερινοί χριστιανοί να καταφεύγουν με εμπιστοσύνη στην Υπεραγία Θεοτόκο προς εκπλήρωση τόσο των πνευματικών όσο και των υλικών προβλημάτων της ζωής τους.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ