Σάββατο 20 Απριλίου 2024 | 8:34

Η Κυριακή της Ορθοδοξίας όπως εορτάστηκε στο Καζακστάν

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Tην Κυριακή της πρώτης εβδομάδας της Σαρακοστής, ο Μητροπολίτης Αστάνα και Καζακστάν κ. Αλέξανδρος γιόρτασε τον θρίαμβο της Ορθοδοξίας στον Καθεδρικό Ναό Αναλήψεως στην πρωτεύουσα Άλμα-Άτα. 

Τέλεσε τη Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου συμπαραστατούμενος από πλειάδα μεγαλόσχημων μιτροφόρων, σταυροφόρων και λοιπών ιερέων και διακόνων και τη συμμετοχή ευλαβέστατου εκκλησιάσματος.

Στην εορταστική ιεροτελεστία, ο σεβασμιώτατος προσευχήθηκε υπέρ “Αιωνίας Μνήμης” των κηρύκων και υπερασπιστών της Ορθόδοξης πίστης και ανάθεμα για τους διώκτες του ευαγγελίου της λύτρωσης, του μοναδικού μέσου για τη δικαίωση των ανθρώπων ενώπιον του Θεού.

Επίσης, μίλησε για τον θρίαμβο της Ορθοδοξίας, τη σωστή πορεία που πρέπει να ακολουθούν οι πιστοί και την αιώνια ανταμοιβή για την αρετή τους, στους ουρανούς. Επίσης, μετέφερε τις ευλογίες του Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών Κύριλλου, στον Πρόεδρο, την κυβέρνηση, το στρατό και το λαό του Καζακστάν.

Έψαλε η Ορθόδοξη Χορωδία της περιοχής Καζακστάν υπό τη διεύθυνση του χοράρχη Ovchinnikov, τιμώμενου καλλιτέχνη της Ρωσίας, για το 2015. Τέλος, ο Μητροπολίτης κ. Αλέξανδρος συνεχάρη τους κληρικούς και τους ενορίτες για την τάξη και ευπρέπειά τους στην συμμετοχή στην Θεία Λειτουργία.

ΚΕΙΜΕΝΟ: Θωμάς Αναστασιάδης

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ