Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 | 22:26

Η Κυρά του Αιγαίου, Παναγία Εκατονταπυλιανή, έφτασε στον Πειραιά

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Με αισθήματα χαράς και συγκίνησης το πρώτο λιμάνι της χώρας, η πόλη του Πειραιά, υποδέχθηκε την θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της Εκατονταπυλιανής από την Πάρο. Λίγο μετά τις 5 το απόγευμα στην πύλη Ε4 του λιμανιού το πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού “ΤΠΚ Μπλέσσας” μπήκε στην είσοδο του λιμανιού προερχόμενο από την Πάρο, συνοδευόμενο από ένα πλωτό σκάφος του λιμενικού.

[jw7-video n=”1″]

Την εικόνα συνόδευαν ο Μητροπολίτης Παροναξίας Καλλίνικος, ο Δήμαρχος Πάρου κ. Κωβαίος, ιερείς από το Ιερό προσκύνημα της Πάρου και το πλήρωμα του πλοίου. Στην προβλήτα ανέμεναν ο Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ, μεγάλος αριθμός ιερέων της Μητροπόλεως, πλήθος πολιτειακών παραγόντων, τοπικά κυκλαδίτικα σωματεία, αξιωματικοί του Πολεμικού Ναυτικού και η μπάντα του λιμενικού Σώματος. Εντυπωσιακή η παρουσία χιλιάδων πιστών που είχαν προσέλθει πολύ ώρα νωρίτερα για να υποδεχθούν την Κυρά του Αιγαίου.

Με την άφιξη της εικόνας στο λιμάνι του Πειραιά, ήχησαν δυνατά οι σειρήνες των πλοίων αποδίδοντας τιμές στην Κυρία Θεοτόκο, ενώ ο χορός των ιεροψαλτών έψαλλε θεομητορικούς ύμνους. Εν συνεχεία τελέστηκε δέηση σε κατάλληλη εξέδρα που είχε στηθεί. Εκεί ο Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ ευχαρίστησε με θερμά λόγια τον Μητροπολίτη Παροναξίας για την ξεχωριστή ευλογία να έλθει για πρώτη στην Αθήνα η εικόνα της Παναγίας της Εκατονταπυλιανής.

Από την πλευρά του ο Μητροπολίτης κ. Καλλίνικος ανέφερε φανερά συγκινημένος πως “οι κάτοικοι της Πάρου αποχαιρέτησαν σήμερα το πρωί την Παναγία με δάκρυα στα μάτια. Να ξέρετε ότι σήμερα στον Πειραιά σας φέραμε ότι πολύτιμο και τιμαλφέστερο έχουμε. Την Παναγία μας”.

Ακολούθως η ιερή εικόνα τοποθετήθηκε σε όχημα του Πυροσβεστικού Σώματος και μεταφέρθηκε με λιτανευτική πομπή στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Πειραιώς (Ταμπούρια) όπου και θα παραμείνει μέχρι την λήξη των εορταστικών εκδηλώσεων ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2016″, στις 27 Οκτωβρίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι για μια απόσταση 1 χιλιομέτρου από το λιμάνι προς το ναό, η πομπή με την εικόνα χρειάστηκε περίπου μια ώρα για να φτάσει στο ναό, ενδεικτικό του μεγάλου πλήθους των πιστών που κατέκλυσαν όλη την διαδρομή με κεριά και θυμιατά στα χέρια, με προσμονή να δουν την Παναγία-Μητέρα.

Στο ναό τελέστηκε δέηση και δοξολογία, με τον κόσμο να σχηματίζει ουρά δεκάδων μέτρων για να προσκυνήσει την εικόνα.

Η υποδοχή της εικόνας μεταδόθηκε σε απευθείας σύνδεση από την Εκκλησιαστική Τηλεόραση ECTV. Δείτε ΕΔΩ.

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ