Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 6:58

Η Κοίμηση της Θεοτόκου στην Ι. Μητρόπολη Σερρών

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Mε ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάσθηκε και εφέτος το «Πάσχα του καλοκαιριού», η Κοίμηση της Παναγίας μας και στην τοπική μας Εκκλησία και ειδικά στην ομώνυμη ενορία της πόλεως των Σερρών που τιμάται στο σεπτό όνομά Της.


Την παραμονή, Παρασκευή 14 Αυγούστου 2015, τελέσθηκε ο μέγας Αρχιερατικός Πανηγυρικός Εσπερινός μετ΄αρτοκλασίας, καθώς και ιερό, επίκαιρο κήρυγμα από τον Σεβασμιώτατο κ. Θεολόγο.

Νωρίτερα και ενώπιον του στολισμένου με άνθη επιταφίου της Θεοτόκου εψάλησαν τα εγκώμια προς την Υπεραγία Θεοτόκο.

Ακολούθησε η καθιερωμένη λιτάνευση του Ιερού Επιταφίου, της επουράνιας Μητέρας μας, στη οποία συμμετείχαν πλήθη πιστών και προσκυνητών που προσήλθαν και εφέτος για να ανάψουν το κερί της ευλαβείας τους, να πραγματοποιήσουν το τάμα τους και να ασπασθούν την Εικόνα της Παναγίας μας, την οποία στόλισαν με τα άνθη του σεβασμού και της αγάπης τους.
Το πρωί του Σαββάτου 15 Αυγούστου, τελέσθηκε η λαμπρή Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.

Στις ευλογημένες και άγιες στιγμές της λειτουργικής Ευχαριστιακής Συνάξεως, προστέθηκε και η χαρά της εις Πρεσβύτερον Χειροτονίας του Αρχιδιακόνου της Ιεράς Μητροπόλεως π. Νεκταρίου Καϊμακάμη, τον οποίο ο Σεβασμιώτατος λίγο πριν την απόλυση της Θείας Λειτουργίας, προχείρισε σε Αρχιμανδρίτη.Ο Σεβασμιώτατος απένειμε επίσης το οφίκιο του Πρωτοπρεσβυτέρου στον εφημέριο του Ι. Ναού π. Χρυσόστομο Λουκάγκο καθώς επίσης και του Πνευματικού στον π. Παναγιώτη Καραμβαλάση εφημέριο του ιδίου Ναού.

Σε όλους ευχήθηκε πατρικώς, κάθε ευλογία του Θεού στο έργο τους και επικαλέσθηκε την κραταιά προστασία της Παναγίας μας στη ζωή και την διακονία τους στον αμπελώνα του Κυρίου.
Επαίνεσε επίσης τις φιλότιμες προσπάθειες του προϊσταμένου του Ι.Ναού, Αρχιμανδρίτη π. Γαβριήλ Παλιούρα και των συνεργατών του, κληρικών και λαϊκών για την αρίστη προετοιμασία της ιεράς πανηγύρεως.

Μετά το πέρας της Θείας λειτουργίας παρετέθη το παραδοσιακό εόρτιο κέρασμα στην αίθουσα του Ι. Ναού κατά την διάρκεια του οποίου ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τους παρευρισκομένους και έδωσε τις ευχές του τόσο στους κληρικούς όσο και στους πιστούς που συμμετείχαν πανδήμως στην εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ