Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 | 6:00

Η Κεφαλονιά τιμά τον πολιούχο της- Λαοθάλασσα προσκυνητών στον Άγιο Γεράσιμο

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Με μεγαλοπρέπεια και λαμπρότητα, η Κεφαλονιά γιόρτασε την Κυριακή 16 Αυγούστου τον πολιούχο της Άγιο Γεράσιμο. Λαοθάλασσα προσκυνητών από την Κεφαλονιά και από όλη την Ελλάδα, για μία ακόμη χρονιά βρέθηκαν στα Ομαλά για να τιμήσουν τον Άγιο του νησιού και να προσκυνήσουν το σκήνωμά του.

Στην πανηγυρική θεία Λειτουργία χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νικαίας κ.κ. Αλέξιος, συγχοροστατούντων του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Ηλείας κ.κ. Γερμανού, τοποτηρητή της Ιεράς Μητροπόλεως Κεφαλληνίας και του Θεοφιλέστατου Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρύσανθου, αλλά και πλήθους ιερέων από όλο το νησί .

Στον θείο λόγο που κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νικαίας κ.κ. Αλέξιος, αναφέρθηκε στον βίο του Αγίου Γερασίμου, ενώ έκανε ξεχωριστή αναφορά και στον προσφάτως κεκοιμημένο μητροπολίτη Κεφαλληνίας κυρό Γεράσιμο Φωκά.

Το παρών στην πανηγυρική θεία λειτουργία έδωσαν η βουλευτής του νησιού Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, ο περιφερειάρχης Θεόδωρος Γαλιατσάτος, ο αντιπεριφερειάρχης Παναγής Δρακουλόγκωνας, ο δήμαρχος Κεφαλονιάς Αλέξανδρος Παρίσης με αρκετά μέλη της Περιφερειακή και Δημοτικής Αρχής, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Θεόφιλος Μιχαλάτος, συνοδευόμενος από τους δημοτικού συμβούλους της παράταξής του Διονύση Αραβαντινό, Θόδωρο Φλωράτο και Γιώργο Θωμά, αλλά και εκπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείας του νησιού.

Την Κυβέρνηση στην μεγάλη θρησκευτική γιορτή της Κεφαλονιάς, εκπροσώπησε ο Υφυπουργός Επικρατείας κ. Τέρενς Κουίκ. Το παρών έδωσε και ο Κεφαλλονίτης βουλευτής της ΝΔ κ. Γεράσιμος Γιακουμάτος.

Ακολούθησε περιφορά του σκηνώματος του Αγίου, με την συνοδεία της Φιλαρμονικής Ληξουρίου, του Λυκείου Ελληνίδων Παράρτημα Αργοστολίου, αλλά και των δύο πολιτιστικών συλλόγων της Περιοχής, του «Μέρμηγκα» των Φραγκάτων και του «Βάλσαμου» των Βαλσαμάτων.

Χρόνια Πολλά και του χρόνου. Βοήθεια ο Άγιος.

ΚΕΙΜΕΝΟ: Γιώργος Χαλαβαζής / ΠΗΓΗ: inkefalonia.gr

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ