Σάββατο 20 Απριλίου 2024 | 14:54

Η καρδιά του Αγίου Λουκά του ιατρού στον Άγιο Ελευθέριο Αχαρνών

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA.INFO | Σπύρος Παπαγεωργίου Την καρδιά του Αγίου Λουκά του ιατρού από την μητρόπολη Αργολίδος, υποδέχθηκαν σήμερα το απόγευμα εκατοντάδες πιστοί στον ιερό ναό του Αγίου Ελευθερίου Αχαρνών.

Στην υποδοχή που πραγματοποιήθηκε στη διασταύρωση των οδών Καυταντζόγλου και Αχαρνών, προεξήρχε ο Επίσκοπος Ρωγών κ. Φιλόθεος ενώ συμμετείχαν ιερείς της αρχιεπισκοπής Αθηνών, η φιλαρμονική του δήμου Αθηναίων και ο σύλλογος Θρακιωτών Αθήνας με παραδοσιακές ενδυμασίες.

Ακολούθως τελέστηκε πανηγυρικός εσπερινός χοροστατούντος του Επισκόπου Ρωγών.

Ο προϊστάμενος του ναού πρωτοπρεσβύτερος Θεμιστοκλής Χριστοδούλου ευχαρίστησε τον εκπρόσωπο του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου, Επίσκοπο Ρωγών Φιλόθεο, αλλά και τον πρωτοπρεβύτερο Δημήτριο Κρουσταλάκη που μετέφερε το ιερό σέβασμα του αγίου Λουκά επισκόπου Συμφερουπόλεως, εκπροσωπώντας τον μητροπολίτη Αργολίδος.

Τόνισε δε πως “το θαυμαστό γεγονός της υποδοχής τμήματος της καρδιάς του Αγίου Λουκά έρχεται να υπενθυμίσει πως τα ανθρώπινα σώματα είναι κατοικητήρια του Αγίου Πνεύματος και όχι για να αποτεφρώνονται. Η καρδιά του Αγίου Λουκά είναι καρδιά αγάπης και συγχώρεσης και διακονίας του συνανθρώπου.

Η υποδοχή εντάσεται στο πλαίσιο των λατρευτικών εκδηλώσεων με αφορμή τους εορτα­σμούς για την μνήμη του εφόρου της ενορίας, αγίου ιερομάρτυρος Ελευθερίου.

Την αποψινή πρώτη βραδιά έκλεισε η συναυλία Βυζαντινής Μουσικής που απέδωσε χορωδία υπὸ την διεύθυνση του Διδάκτωρος Μουσικολογίας κ. Δημοσθένη Φιστουρή.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ