Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 | 5:30

Η καλύτερη επένδυση… να αξιοποίησουμε το παρόν

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

“Τα παιδιά είναι το μέλλον μας” τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Ιερώνυμος από το Κέντρο Εκκλησιαστικής Διακονίας Οινοφύτων κατά την διάρκεια εκδήλωσης για την ευλογία της Βασιλόπιτας, αλλά και για τη βράβευση των πρωτευσάντων και αριστούχων μαθητών του Γυμνασίου και του Λυκείου Οινοφύτων.

Τον Αρχιεπίσκοπο υποδέχθηκαν στο Κέντρο Εκκλησιαστικής Διακονίας ο μητροπολίτης Θηβών κ. Γεώργιος, ο πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής αρχιμανδρίτης Συμεών Βολιώτης, οι υπεύθυνοι, οι καθηγητές και οι συνεργάτες του Κέντρου, ο Δήμαρχος Τανάγρας, οι Διευθυντές των σχολείων, κληρικοί και λαϊκοί.

Την εκδήλωση συντόνιζε ο πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής αρχιμανδρίτης Συμεών Βολιώτης, ο οποίος κάθε Σάββατο πραγματοποιεί κατηχητικές συναντήσεις με παιδιά όλων των ηλικιών στο Κέντρο Εκκλησιαστικής Διακονίας και συζητά με εφήβους για ζητήματα που τους απασχολούν.

Ο μητροπολίτης Θηβών κ. Γεώργιος στον χαιρετισμό του, πριν ευλογήσει την βασιλόπιτα, καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και τόνισε πως “η Εκκλησία μας καλεί να αξιοποιούμε τον χρόνο μας. Από το παρελθόν μπορούμε να κρατήσουμε τις γνώσεις και τις εμπειρίες. Για το μέλλον μας μπορούμε μόνο να ευχόμαστε. Η καλύτερη επένδυση είναι να αξιοποιήσουμε το τώρα, το παρόν”.

Ευχήθηκε στα παιδιά καλή δύναμη και καλή σταδιοδρομία, ευχαρίστησε τους συνεργάτες του κέντρου και μίλησε για την προσφορά και την αξία της παράδοσης. Αναφέρθηκε στις δραστηριότητες του Κέντρου, αλλά και στην Βιβλιοθήκη Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου Β’ που βρίσκεται ακριβώς δίπλα.

Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε μουσική εκδήλωση από την παιδική χορωδία του Κέντρου Εκκλησιαστικής Διακονίας, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Στέφανου Καρδιόλακα.

Αμέσως μετά, ο Αρχιεπίσκοπος συνεχάρη τον μητροπολίτη Θηβών, τους διοργανωτές της εκδήλωσης και τα παιδιά, διότι “τα παιδιά είναι το μέλλον μας, είναι αυτά που θα πάρουν την σκυτάλη από τα χέρια μας και θα συνεχίσουν τη ζωή” είπε ο Αρχιεπίσκοπος και αναφέρθηκε στην ανάγκη επικοινωνίας και διαλόγου.

“Κάποτε ένας λογοτέχνης είπε πως ποτέ οι στέγες των ανθρώπων δεν ήταν τόσο κοντά μεταξύ τους και οι καρδιές τους τόσο μακριά” τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος και προσέθεσε πως “σκοπός μας με αυτό το κέντρο είναι να κάνουμε κοινωνία. Να ξεχάσουμε τις ιδιοτροπίες μας και να έρθουμε πιο κοντά στον διπλανό μας. Χρειάζεται να επικοινωνούμε μεταξύ μας, να συνεργαζόμαστε και αυτό είναι αναγκαίο και για τα παιδιά μας. Όσο αφήνουμε τα παιδιά από κοντά μας, τα οδηγούμε στο να ψάξουν μόνα τους λύση για τα προβλήματά τους και υπάρχουν πολλοί που μπορεί να τα εκμεταλλευτούν”.

Ζήτησε από γονείς και καθηγητές να βοηθήσουν τα παιδιά να καλλιεργήσουν τα ταλέντα τους και να τα οδηγούν, ώστε να έχουν καλούς λογισμούς. Μιλώντας για το χρήσιμο έργο του κέντρου, ο Αρχιεπίσκοπος ευχαρίστησε τον μητροπολίτη Θηβών, την τοπική αυτοδιοίκηση, τους καθηγητές, τους συνεργάτες και τους υπεύθυνους του Κέντρου και της Βιβλιοθήκης, τους εκπαιδευτικούς και τους διευθυντές των σχολείων.

Αργότερα, απονεμήθηκαν σε πενήντα αριστούχους μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου Οινοφύτων τιμητικοί έπαινοι και συμβολικό χρηματικό ποσό.

Το Κέντρο Εκκλησιαστικής Διακονίας της μητρόπολης Θηβών ιδρύθηκε το 2008 από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ. Ιερώνυμο και η έδρα του είναι στα Οινόφυτα Βοιωτίας. Υπεύθυνη του Κέντρου είναι η κ. Σοφία Λιάπη- Ράπτη και σκοπός του ιδρύματος είναι η στέγαση και φιλοξενία των ποιμαντικών προγραμμάτων για τα μέλη της ενορίας, η καλλιέργεια και ανάπτυξη της ορθοδόξου, πολιτιστικής και πολιτισμικής συνειδήσεως των κατοίκων της περιοχής, η αναζωπύρωση του λόγου και του πνεύματος, η διαφύλαξη της παραδόσεως και του πολιτισμού του γένους, αλλά και η αντιμετώπιση των διαφόρων πνευματικών και κοινωνικών προβλημάτων της περιοχής λόγω των ιδιαιτεροτήτων αυτής και η καλλιέργεια κοινωνίας και αγάπης μεταξύ των εντός των ορίων της Δημοτικής Ενότητας Οινοφύτων του Δήμου Τανάγρας διαβιούντων.

Στο Κέντρο Εκκλησιαστικής Διακονίας παραδίδονται μαθήματα σκάκι, ζωγραφικής, παραδοσιακών χορών, κατασκευής ψηφιδωτού, βυζαντινής και παραδοσιακής μουσικής, προβολές ταινιών και ντοκυμαντέρ, αλλά και κατηχητικές ομάδες για τα μικρά παιδιά και νεανικές συναντήσεις για αγόρια και κορίτσια γυμνασίου και λυκείου.

* Αναδημοσίευση από ecclesia.gr | Κείμενο: Μάκης Αδαμόπουλος | Φωτογραφία: Χρήστος Μπόνης

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ