Τρίτη 19 Μαρτίου 2024 | 13:21

Η Καλαμπάκα υποδέχθηκε την κάρα του Αγίου Βησσαρίωνος (ΒΙΝΤΕΟ)

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA.INFO | ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ – Αναστάσιος Βόπης Με την υποδοχή της τιμίας κάρας του αγίου Βησσαρίωνος ξεκίνησαν σήμερα το απόγευμα οι τριήμερες θρησκευτικές εκδηλώσεις στην Καλαμπάκα για τον πολιούχο της.

Κλήρος και λαός με επικεφαλής τον μητροπολίτη Σταγών κ. Θεόκλητο υποδέχθηκαν στα προπύλαια του ιερού μητροπολιτικού ναού του αγίου Βησσαρίωνος, το ιερό λείψανο που φυλάσσεται ως πολύτιμος θησαυρός στην ιερά μονή Δουσίκου και το οποίο μετέφερε ο αδερφός της μονής αρχιμανδρίτης Βαρθολομαίος.

Στη συνέχεια αφού εψάλη δέηση μπροστά από την τίμια κάρα, τελέστηκε ο πανηγυρικός εσπερινός της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού χοροστατούντος του κ. Θεοκλήτου, με την συμμετοχή του πρωτοσυγκέλου της μητροπόλεως και καθηγουμένου της μονής μεγάλου μετεώρου αρχιμανδρίτη Νήφωνα Καψάλη και πλειάδας κληρικών.

Η Καλαμπάκα υποδέχθηκε την κάρα του Αγίου Βησσαρίωνος

Δημοσιεύτηκε από Orthodoxia.Info στις Παρασκευή, 13 Σεπτεμβρίου 2019

Στο κήρυγμά του ο ιεράρχης του θεσσαλικού κάμπου αναφέρθηκε στην αυριανή μεγάλη δεσποτική εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού, υπογραμμίζοντας πως «το Τίμιο Ξύλο δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένας κανόνας, ένας χάρακας και ένα μέτρο. Ένα μέτρο, που μας προσφέρει την δυνατότητα να συνειδητοποιήσουμε όλοι μας, το πως μετράει ο Θεός την άπειρη αγάπη του προς τον άνθρωπο».

Κλείνοντας ο κ. Θεόκλητος ευχαρίστησε θερμά τον μητροπολίτη Τρίκκης κ. Χρυσόστομο και τον καθηγούμενο της μόνης π. Ιγνάτιο Πούτο, για την άδεια και ευλογία που έδωσαν ώστε να μεταφερθεί η κάρα του αγίου στην Καλαμπάκα.

Να αναφερθεί ότι αύριο το απόγευμα στον μητροπολιτικό ναό του αγίου Βησσαρίωνος, θα τελεσθεί ο πανηγυρικός εσπερινός του αγίου, παρουσία πέντε προσκεκλημένων αρχιερέων και η λιτάνευση της τιμίας κάρας στους δρόμους της πόλεως.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ