Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 | 11:51

Η Καλαμπάκα τίμησε τους Οσίους Μετεωρίτες Πατέρες

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA.INFO | Αναστάσιος Βόπης Με κάθε λαμπρότητα τελέστηκε το απόγευμα του Σαββάτου στην Καλαμπάκα ο μέγας πανηγυρικός εσπερινός, με την ευκαιρία της εορτής της Συνάξεως Πάντων των Οσίων Μετεωριτών Πατέρων, στον ομώνυμο ιερό ναό της πόλης.

Στον πολυαρχιερατικό εσπερινό προεξήρχε ο μητροπολίτης Λαρίσης κ. Ιερώνυμος και συγχοροστάτησαν οι μητροπολίτες Γλυφάδας κ. Αντώνιος, Θεσσαλιώτιδος κ. Τιμόθεος, Τρίκκης κ. Χρυσόστομος και ο οικείος μητροπολίτης Σταγών κ. Θεόκλητος.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο μητροπολίτης Λαρίσης κ. Ιερώνυμος, ο οποίος επεσήμανε την σπουδαιότητα και την ιερή σημασία των λειψάνων, υπογραμμίζοντας πως «από τα ιερά λείψανα των αγίων που προσκυνούμε, παίρνουμε ευλογία, αφού επάνω σε αυτά είναι αποτυπωμένη η θεία χάρις του Θεού», ενώ πρόσθεσε πως «τα λείψανα αποτελούν φορείς χάριτος, αποδείξεις αγιότητος και αποτυπώματα περάσματος του Θεού, από τους δικούς του ανθρώπους».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο κ. Ιερώνυμος αναφέρθηκε στους τοπικούς Αγίους των Μετεώρων, σε όλους εκείνους δηλαδή που αγίασαν στα μοναστήρια και τις σκήτες λέγοντας πως «όλοι αυτοί αγωνίστηκαν, αγίασαν, ίδρωσαν και έχυσαν το αίμα τους, λαμβάνοντας έτσι το πνεύμα και το αντίδωρο της θείας χάριτος.

Κλείνοντας ο μητροπολίτης Λαρίσης, σημείωσε πως «θα πρέπει και εμείς να προσπαθήσουμε να πάρουμε μαθήματα από τη ζωή των αγίων, να διδαχτούμε από το γεγονός της αγιότητός τους και να αντιγράψουμε το πνεύμα τους, εφαρμόζοντάς τα και εμείς στη δική μας ζωή.

Ο κ. Θεόκλητος με τη σειρά του, ευχαρίστησε θερμά τους ιεράρχες για την παρουσία τους, αλλά και όλους εκείνους που προσήλθαν να τιμήσουν και να προσκυνήσουν με ευλάβεια τα ιερά λείψανα των τοπικών αγίων, ενώ στην ακολουθία παρέστησαν οι πολιτικές και στρατιωτικές αρχές του τόπου, σύσσωμη η αγιομετεωρίτικη πολιτεία, καθώς και πλήθος κόσμου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ