Τρίτη 19 Μαρτίου 2024 | 6:25

Η Καλαμπάκα τίμησε τον πολιούχο της Άγιο Βησσαρίωνα

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA.INFO | Καλαμπάκα – Αναστάσιος Βόπης Με πολυαρχιερατικό εσπερινό τιμήθηκε σήμερα το απόγευμα η μνήμη του πολιούχου της Καλαμπάκας αγίου Βησσαρίωνα στον ομώνυμο ιερό μητροπολιτικό ναό της πόλης.

Στην ακολουθία προεξήρχε ο μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης κ. Αθανάσιος και συγχοροστάτησαν οι μητροπολίτες Ελασσώνος κ. Χαρίτων, Ιωαννίνων κ. Μάξιμος, Μαρωνείας κ. Παντελεήμων και ο οικείος μητροπολίτης Σταγών κ. Θεόκλητος.

Ακολούθησε μεγαλοπρεπής λιτάνευση της τιμίας κάρας και της ιεράς εικόνας του αγίου Βησσαρίωνος, έως την κεντρική πλατεία της πόλης. Εκεί, εψάλη δέηση από τους αρχιερείς και τελέστηκε η ακολουθία της αρτοκλασίας.

Η παγκοσμίου φήμης μπάντα του πολεμικού ναυτικού που βρίσκεται αυτές τις ημέρες στην Καλαμπάκα για την εορτή του αγίου και η μπάντα του δήμου μετεώρων, συνόδευαν την λαμπρή λιτανεία και μαζί με το στρατιωτικό άγημα της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών, απέδιδαν τις δέουσες τιμές.

Τον θείο λόγο κήρυξε από την πλατεία Ρήγα Φεραίου ο μητροπολίτης Μαρώνειας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων, ο οποίος αφού αναφέρθηκε στην μεγάλη εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού και στον θαυμαστό βίο του αγίου Βησσαρίωνα, επεσήμανε την σπουδαιότητα και την ιερή σημασία να τιμούμε τους αγίους μας.

Ο κ. Θεόκλητος με την σειρά του ευχαρίστησε θερμά τους ιεράρχες για την παρουσία τους, αλλά και όλους εκείνους που προσήλθαν για να τιμήσουν τον πολιούχο της επαρχίας.

Να σημειωθεί ότι στις ακολουθίες παρέστησαν εκ μέρους της κυβερνήσεως ο υφυπουργός αγροτικής ανάπτυξης κ. Κωνσταντίνος Σκρέκας, ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων κ. Χρήστος Μιχαλάκης, οι αρχές της τοπικής αυτοδιοίκησης, εκπρόσωποι των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας, σύσσωμη η αγιομετεωρίτικη πολιτεία, καθώς και πλήθος κόσμου που τιμά και ευλαβείται τον άγιο.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ