Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 1:20

Η κάρα του Αγίου Παρθενίου στον Άγιο Ιωάννη τον Θεολόγο Ν. Σεπολίων

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Σε κλίμα κατάνυξης πραγματοποιήθηκε απόψε στην ενορία του Αγίου Ιωάννου Ν. Σεπολίων, η υποδοχή της τιμίας κάρας του προστάτου των καρκινοπαθών Αγίου Παρθενίου. Το Ιερό Λείψανο μετέφερε για ακόμη μια φορά ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως Θεοτόκου Μακρυμάλλης, Αρχιμανδρίτης Ιάκωβος και την υπεδέχθη ο προϊστάμενος του Ναού, π. Χερουβείμ Μεστούσης με την παρουσία και άλλων πατέρων της Μητροπόλεως.

Μετά τη σύντομη δέηση που εψάλλει, ο προϊστάμενος του Ναού π. Χερουβείμ καλωσόρισε τον Γέροντα Ιάκωβο και ευχαρίστησε εκ μέρους της ενορίας τον Μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσόστομο για την ευλογία να μεταφερθεί και φέτος, όπως και κάθε χρόνο, η κάρα του Αγίου Παρθενίου στο ναό του Αγίου Ιωάννου, δημιουργώντας έτσι μια πνευματική γέφυρα μεταξύ της Μονής Μακρυμάλλης και την ενορίας.

Ευχήθηκε τέλος “ο Άγιος να χαρίζει υγεία στους ασθενείς και ελπίδα στους νέους και στον καθένα τα προς σωτηρίαν αιτήματα”. Ο Γέροντας Ιάκωβος ευχαρίστησε από την πλευρά του για την τιμητική πρόσκληση και ανέφερε πως “ενώ ο Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος είναι επιστήθιος και αγαπημένος φίλος του Κυρίου Ιησού, ο Άγιος Παρθένιος γίνεται και αυτός με την σειρά του επιστήθιος και αγαπημένος φίλος του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου.”

Εν συνεχεία τελέστηκε το Μ. Απόδειπνο και η Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ